пʼятниця, 23 травня 2008 12:11

Жванія розкрив сімейну таємницю Ющенка

Жванія розкрив сімейну таємницю Ющенка
Після повідомлення про порушення кримінальної справи Давид Жванія повідомив, що дружина Ющенка, отримавши громадянство України, паралельно зберегла статус американської підданої.

"Якщо Юшенка так зацікавило моє громадянство, то нехай він розбереться зі своєю сім"єю. Я отримав громадянство України, відмовившись від грузинського. А дружина Ющенка, ставши громадянкою України, залишилася в американському громадянстві", - заявив Жванія в інтерв"ю "Українській правді".

"Я хочу, щоб мої діти були українцями, а у Ющенка діти - американці, тому що їх мамою була громадянка США. Зверніться до посольства Америки і запитаєте - вони вам це підтвердять".

Як офіційно повідомлялося, Катерина Ющенко отримала громадянство України в березні 2005 року, про що заявила журналістам прес-секретар президента Ірина Геращенко. Вона додала, що "найближчим часом відповідні державні відомства зроблять публічну заяву із цього приводу". Проте цього не сталося, також нічого не повідомлялося і про вихід дружини Ющенка з громадянства США і про приналежність їхніх дітей.

Жванія стверджує, що Катерина Ющенко стала громадянкою України порушуючи норму закону про необхідність знаходитися у шлюбі з українцем протягом двох років. За словами депутата, офіційно Віктор і Катерина Ющенко розписалися лише в 2004 році, тоді як громадянство їй було надано у 2005-му.

На сайті президента сказано інше - що "одружилися вони в січні 1998 г".

Зараз ви читаєте новину «Жванія розкрив сімейну таємницю Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути