Ексклюзиви
понеділок, 30 серпня 2021 01:27

Зустріч Зеленського та Байдена знову перенесли - ЗМІ

Зустріч Зеленського та Байдена знову перенесли - ЗМІ
Спочатку планувалося, що зустріч лідерів відбудеться 30 серпня. Фото: ОП

Зустріч президента України Володимира Зеленського з американським лідером Джо Байденом не відбудеться 31 серпня. Переговори глав двох держав вже вдруге перенесли.

Про це РБК-Україна повідомило джерело в Офісі президента. За словами співрозмовника видання, тепер планується, що Зеленський і Байден зустрінуться 1 вересня.

Причини перенесення зустрічі не називаються, але варто зазначити, що наразі американська сторона заклопотана евакуацією людей та військових з Афганістану, яких захопили бойовики "Талібану". Таліби вимагають, щоб вихід американців завершився 31 серпня, саме на цю дату планувалася зустріч Зеленського та Байдена.

Перенесення зустрічі лідерів держав в коментарі РБК-Україна підтвердив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. За його словами, перенесення зустрічі пов'язане з ситуацією в Афганістані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден може поставити Зеленському складні питання про захист іноземних інвестицій

"Ситуація абсолютно прозора і легко з'ясовна. Рішення про зустріч президентів 1 вересня, а не 31 серпня абсолютно протокольне і пояснюється, зокрема, і тим, що це і останній день евакуаційних процедур з Афганістану", - сказав він.

Подоляк зазначив, що зустріч вирішили перенести для того, щоб ситуація в Афганістані не стала на заваді для переговорів Зеленського і Байдена.

У Білому домі повідомили, що під час зустрічі двух лідерів буде висловлено підтримку суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям російської агресії на Донбасі і в Криму. Також буде обговорюватися співпраця в галузі енергетичної безпеки, підтримка зусиль президента Зеленського в боротьбі з корупцією та імплементації реформ, заснованих на спільних демократичних цінностях двох країн.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч Зеленського та Байдена знову перенесли - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути