понеділок, 16 липня 2018 12:48

Зустріч Трамп-Путін: дипломат прогнозує несподіванки

Зустріч Трамп-Путін: дипломат прогнозує несподіванки
Переговори Дональда Трампа та Володимира Путіна віч-на-віч мають розпочатися о 13:20. Фото: ria.ru

Зустріч президентів США Дональда Трампа та Росії Володимира Путіна може мати несподіваний результат. Питання України буде не першим у порядку денному.

Таку думку висловив екс-міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в ефірі одного з телеканалів.

"Прогнозую, що будуть несподіванки. Оскільки це несподіванки, то передбачити їх важко. Трамп і Путін як особистості політичного ґатунку налаштовані на те, щоб вийти з позитивним для себе результатом. Це сумнівів не викликає. За рахунок чого - це питання відкрите. У Трампа надпріоритетом є позиція Росії щодо Ірану, ситуація у Сирії, Північна Корея. Це питання, які він для себе визначив пріоритетними. Питання України - другорядне для нього. Є ризик: якщо успіх і буде, то за рахунок тих позицій, які відстоює українська влада", - вважає Грищенко.

Він звернув увагу, що Трампу на початку переговорів притамання різка риторика. Однак після завершення бесіди він намагається продемонструвати свої досягнення.

"Можна очікувати, що будуть доволі різкі вимоги і заяви. Але це не означає, що він буде наполягати на них до кінця. Буде пробувати з'ясувати, де є слабкість з російського боку, де Росія готова піти назустріч. Щодо вимог зі сторони Путіна - питання: наскільки теми, які буде підіймати російський президент, будуть для Трампа особисто важливими", - зазначив Грищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це полювання на відьом і багатолітня тупість США – Трамп пояснив погіршення відносин з Росією

Зустріч лідера РФ Володимира Путіна та президента США Дональда Трампа відбудеться 16 липня в столиці Фінляндії – Гельсінкі. Переговори у форматі віч-на-віч мають розпочатися о 13:20. За словами радника Білого дому з національної безпеки Джона Болтона, Трамп питатиме Путіна про втручання Росії в американські вибори 2016 року.

О 14:50 запланований початок переговорів у розширеному форматі американської та російської делегацій. Обговорення триватимуть і під час робочого обіду. О 16:50 президенти США та Росії мають провести спільну прес-конференцію. Ввечері того ж дня Дональд Трамп вилетить з Гельсінкі до Вашингтона.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч Трамп-Путін: дипломат прогнозує несподіванки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути