Ексклюзиви
середа, 19 жовтня 2016 16:50

Зустріч Нормандської четвірки може бути остання - Безсмертний

Зустріч Нормандської четвірки може бути остання - Безсмертний
ЕРА/ТАСС

Лідери Нормандської четвірки можуть востаннє зібратися вчотирьох. Про це в ефірі "112.ua" сказав колишній посол Роман Безсмертний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нормандські" лідери перемовляться без Путіна

"Для Франції і для Німеччини є шоком те, що відбулося в Алеппо. Ця емоція розвернула і канцлера Меркель, і президента Олланда у дискусіях в рамках Нормандського формату на користь України. На цей нюанс треба звернути увагу", - зауважив він.

Безсмертний назвав складною ситуацію у переговорах.

"Може трапитися так, що це остання зустріч Нормандської четвірки у нинішньому форматі. А може взагалі остання зустріч Нормандської четвірки. У цьому випадку доречно ставити питання про формат, зміст і перспективи Мінського процесу", - зауважив він.

Зараз створюється євроатлантичне, антикремлівське об'єднання-блок, вважає Безсмертний.

"В один голос Вашингтон, Берлін, Париж і Лондон говорили про притягнення до відповідальності за ті дії, які вчинила РФ у Сирії. Кремль уперше зреагував на консолідовану позицію. І Путіну не було куди подітися, ніж їхати на розмову. Він розуміє, що розмова щодо України буде лише частиною проблематики", - пояснив він.

Нагадаємо, лідери Нормандської четвірки зустрінуться ввечері в Берліні.

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року Збройні сили Російської Федерації почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань". План дій містить пункт про проведення виборів на окупованій території.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч Нормандської четвірки може бути остання - Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути