Ексклюзиви
вівторок, 07 грудня 2021 18:50

Журналісти виклали базу офшорів Pandora Papers у відкритий доступ

Журналісти виклали базу офшорів Pandora Papers у відкритий доступ
Документи містять інформції про понад 15 тис. офшорних компаній. Фото: UA.DEPOSITPHOTOS.COM

"Досьє Пандори" (Pandora Papers) містить інформації про понад 15 тис. офшорних компаній, фондів, трастів та інших організацій.

Про це повідомляє Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ).

Вони доступні для перегляду в базі даних ICIJ під назвою Offshore Leaks, де тепер міститься важлива інформація про понад 800 тис. компаній із різних юрисдикцій зі статусом офшорних зон.

"ICIJ публікує цю інформацію в суспільних інтересах. Хоча наявність імені людини або компанії не призначена для того, щоб припускати чи мати на увазі, що вони брали участь у незаконних чи неналежних діях, ICIJ вважає, що надання цих даних усім безплатно допомагає пролити світло на шкоду, завдану офшорною економікою", - пишуть на сайті журналісти.

Проте нові опубліковані дані - це лише частина, яка є в журналістів. Інформацію про решту офшорних компаній вони обіцяють публікувати впродовж 2022 року.

3 жовтня ICIJ опублікував "досьє Пандори" (Pandora Рapers) про можливу причетність світових лідерів до офшорних схем. Доповідь розкрила офшорні угоди на понад 100 мільярдерів, 35 світових лідерів і 400 державних чиновників. У досьє є репортажі понад 600 журналістів зі 117 країн.

У розслідуванні йдеться, що президент Зеленський і його близькі соратники могли бути причетними до переказів $40 млн від структур, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти виклали базу офшорів Pandora Papers у відкритий доступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути