четвер, 28 серпня 2014 18:56

Журналіст розповів про що говорили Путін і Порошенко в Мінську

Журналіст розповів про що говорили Путін і Порошенко в Мінську
Фото: www.pravda-tv.ru

Переговори між президентами України і Росії у Мінську більше запам'яталися антуражем події - таким як рукостисканням із кам'яним обличчям українського лідера - ніж будь-якими відчутними результатами.

Про це у своєму блозі пише журналіст Сергій Лещенко.

Намагаючись відтворити подробиці перемовин він поспілкувався з щонайменше з трьома учасниками мінської делегації.

"Очі в очі українським президентом було заявлено на мінській зустрічі, що ми не підемо на жодні компроміси по суверенітету і територіальній цілісності України, а також в частині ратифікації Угоди про асоціацію у вересні 2014 року" - цитує Лещенко заступника глави адміністрації президента Валерія Чалого.

"У свою чергу, Путін відмежувався від підтримки бойовиків на сході України та запропонував Києву самостійно домовлятися з маріонетками із "ЛНР" та "ДНР", нарощуючи паралельно їхню військову підтримку. Фактично, російський диктатор створює ілюзію діалогу, лише виграючи час для того, аби ще сильніше зруйнувати українську економіку, а потім - повалити нинішню владу вже руками самих громадян України, які обрали теперішнього президента в очікування миру та реформ, але поки не отримали ні першого, ні другого", - пише журналіст.

Головним задумом Путіна на переговорах у Мінську було переведення розмови в торговельну та економічну площину, аби змістити фокус із теми військової підтримки бойовиків. За словами джерел, одним з найбільш жвавих моментів зустрічі був обмін репліками між Путіним і Порошенком щодо допомоги з боку Росії.

Далі наводить частину діалогу президентів.

- Россия дотирует Украину, мы дали 3 миллиарда долларов помощи в прошлом году, - традиційно нагадав Путін.

- Вы дали не Украине, а Януковичу, - відповів на це Порошенко.

- Нет, именно Украине, - наполягав Путін. - А если он что-то украл, то вы докажите.

- Так вы же укрываете Януковича и не отдаете в руки украинского правосудия! - сказав Порошенко у відповідь.

Інша деталь, яка звернула на себе увагу членів української делегації - це те, що Путін декілька разів назвав бойовиків терористами.

"Там есть опполченцы, их на западе называют терористами. Пусть будут террористами. Но не террористы направили войска в Киев, а Киев направил свои войска в Донецк", - дослівно процитував Путіна один з членів української делегації.

Зараз ви читаєте новину «Журналіст розповів про що говорили Путін і Порошенко в Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути