неділя, 17 липня 2022 00:03

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ приховують деякі дані про повітряні загрози: в розвідці пояснили причини

ЗСУ приховують деякі дані про повітряні загрози: в розвідці пояснили причини
В Україні не деталізують дані про повітряні загрози. Фото: УНІАН

Збройні сили України приховують деякі дані про повітряні загрози. Адже військові не будуть знати, як діятиме противник.

Уся інформація, яка свідчитиме про те, що ми обізнані про дії РФ, змусить росіян змінити свою лінію поведінки, в ефірі українських телеканалів поінформував представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, повідомляє Gazeta.ua.

Та інформація, яка необхідна для громадян, подається, а нюанси щодо того, який це тип ракети, звідки запускається і які це носії, є певною сенситивною інформацією, необхідною для військових, зокрема, для прийняття рішень.

Він закликав громадян виконувати всі вказівки, які стосуються повітряної тривоги, та розуміти, що коли в регіоні оголошується повітряна тривога, то боєприпаси, які можуть прилетіти, можуть бути різними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Русский мир" приносить руйнацію і біль: розбомблену Вінницю показали з дрона

"Це може бути і ракета, зокрема, і повітряного, і морського базування, і навіть РСЗО "Град", "Смерч", які використовує РФ. У багатьох випадках, якщо, наприклад, відстань дуже маленька до міста, зокрема, ми говоримо про Харків або Миколаїв, дії мають бути швидкими, скоординованими", – сказав представник ГУР МОУ.

Наразі є розуміння того, що війна з РФ продовжується із 2014 року, і люди звикають, вже не так бояться. Однак цим також користуються вороги.

"Нараз росіяни збільшили кількість обстрілів саме цивільних об'єктів, і при цьому, якщо це раніше була або темна пора доби або рано-вранці, то наразі вони не цураються і завдають цілеспрямованих ударів по інфраструктурі і скупченнях людей посеред білого дня. І це реальний показник суті тої терористичної держави, якою є РФ", – вважає представник військової розвідки.

ГУР використовує у своїй роботі всі джерела інформації, у тому числі дані з інтернету, щоб мати повну картину, зазначив він.

"Ця інформація аналізується, здійснюються певні процедурні питання обробки інформації, потім – висновки. А пересічним громадянам краще орієнтуватися на офіційні повідомлення, попередження про повітряний напад – тривоги, сирени. Це те, що дійсно свідчить про загрозу вчинення або повітряного нападу, або ракетного", – підсумував Скібіцький.

Російські окупанти обстрілюють ракетами українські міста, щоб забезпечити собі "уявні перемоги".

Також загарбники хочуть посіяти паніку серед населення і спровокувати внутрішнє напруження в країні, заявила керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Наталія Гуменюк.

Вона зазначила, що цими варварськими ударами росіяни намагаються знищити все українське.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ приховують деякі дані про повітряні загрози: в розвідці пояснили причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути