середа, 14 квітня 2021 18:44

Знесений будинок Уткіна не був пам'яткою архітектури - КМДА

Знесений будинок Уткіна не був пам'яткою архітектури - КМДА
У Києві знесли будинок Уткіна, який простояв 120 років. Фото: Facebook

Прибутковий будинок Уткіна, який недавно знесли на вул. Симона Петлюри, 29, не мав пам'ятко-охоронного статусу.

Про це повідомила радниця керівника Департаменту охорони культурної спадщини Ірина Золотар, повідомляє "Громадське радіо".

"При цьому будівля належить до рядової фонової забудови, яка була створена у так званому цегляному стилі. Важливо, що будинок Уткіна був розташований у межах історичного ареалу міста Києва. І, згідно з чинним законодавством, а саме Законом України про охорону культурної спадщини, саме до повноважень Міністерства культури належать повноваження погодження проєктів містобудівних, архітектурних, будь-яких інших перетворень, земляних робіт у межах історичних ареалів населених пунктів", — сказала Золотар.

Відомо, що компанія отримала містобудівні умови й обмеження на реконструкцію адміністративної будівлі під готель і проєкт отримав позитивний висновок експертизи, а ДАБІ зареєструвала повідомлення про початок виконання підготовчих робіт.

Земельну ділянку, на якій розміщений аварійний будинок, віддали в оренду на 25 років 2003-го. 2018 року Департамент архітектури та містобудування видав Містобудівні умови й обмеження, згідно з якими будівництво на ділянці можливе згідно з чинним законодавством. У будівельній компанії заявили, що всі документи в порядку і готові до будь-якої перевірки.

Будинок Уткіна, за оцінкою фахівців, перебував в аварійному стані. 120-річний будинок Уткіна на вул. Петлюри, 29 у Києві почали зносити 10 квітня. Замість колишнього прибуткового будинку збираються побудувати 26-поверховий ЖК "‎Апарт-готель Times" .

Зараз ви читаєте новину «Знесений будинок Уткіна не був пам'яткою архітектури - КМДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути