Ексклюзиви
вівторок, 27 січня 2009 13:19

Зміїний залишиться українським островом - Парубій

Найгірший варіант для України – частковий перегляд морського кордону між Україною і Румунією.

Про це повідомив народний депутат України від НУ-НС, член Комітету ВР з закордонних справ Андрій Парубій, кажучи про те, що 3 лютого буде оголошено рішення Міжнародного суду ООН у справі про делімітацію континентального шельфу і виняткових економічних зон України і Румунії в Чорному морі.

За словами Парубія, Міжнародний суд ООН - це вища інституція і тому після цього рішення апеляції, очевидно, не буде. Він відзначив, що рішення міжнародного суду буде, швидше за все, серединним, як це завжди буває в таких інстанціях.

"У цьому аспекті Румунія знаходитися у вигіднішій ситуації, оскільки вона є членом ЄС. Я думаю, що рішення буде не на користь Румунії, але воно цілком не задовольнить і Україну", - сказав Парубій.

Парламентарій підкреслив, що острів Зміїний однозначно залишиться українським островом, оскільки таке питання навіть не стоїть, але разом з тим може бути переглянутий розмір чорноморського шельфу, по якому проходить морський кордон між Україною і Румунією.

"Найгірший варіант для України - частковий перегляд морського кордону між Україною і Румунією", - резюмував Парубій, пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Зміїний залишиться українським островом - Парубій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути