Ексклюзиви
середа, 06 грудня 2023 16:20

ЗМІ повідомили, чому Зеленський не виступив перед сенаторами

ЗМІ повідомили, чому Зеленський не виступив перед сенаторами
Сенатори США обговорюють бюджетні питання. Фото: pixabay.com

Вчорашній вечірній онлайн-виступ президента України Володимира Зеленського на закритому брифінгу у Палаті представників Сполучених Штатів Америки скасували через суперечки серед американських сенаторів щодо питання виділення грошей на укріплення південного кордону США.

Про це з посилання на джерела в американському та українському політичному істеблішменті повідомили NV.

На брифінгу планували обговорити обороноздатність України, але республіканці заговорили про кордон з Мексикою довжиною 3,2 тис. км, який перетинають найчастіше у світі.

"На закритому брифінгу почались суперечки щодо голосування за південний кордон, що принципово для республіканців, які не хочуть голосувати без прив'язки до цього питання. Частина учасників взагалі покинула залу. Тому це скасування не через відмову української сторони виступати", - переповів події на брифінгу співрозмовник, наближений до Конгресу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги: що у списку

Джерело з українського політикуму додало, що виступати перед напівпорожньою залою на тлі суперечок сенаторів, які не стосувались питання виділення допомоги України, "було б неправильно".

Раніше міністр оборони Рустем Умєров в інтерв'ю Fox News пояснив скасування виступу президента так: "Це війна, ситуація змінюється. Але, я думаю, Зеленський вдячний і зробить це, коли буде можливо наступного разу".

"Нічого катастрофічного насправді не сталося. Президент виступав перед Конгресом, проводить низку брифінгів. Сьогодні було заплановано цілу низку внутрішніх брифінгів, закритих брифінгів, на яких виступали Ллойд Остін та інші представники адміністрації. Була ідея в одному з кількох цих брифінгів, щоб мати можливість долучитися. Саме тому, що на них обговорювалися не лише питання України, а й внутрішні питання, ми сьогодні не брали участі", - пояснила посол України у США Оксана Маркарова.

Вчора журналіст телеканалу CNN повідомив про скасування онлайн-виступу Зеленського у Палаті представників США.

У вересні Білий дім звернувся до Конгресу з проханням схвалити пакет додаткового фінансування обсягом $106 млрд. Що містить понад $61 млрд фінансування для України, а також видатки на допомогу Ізраїлю і захист кордону.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ повідомили, чому Зеленський не виступив перед сенаторами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути