середа, 05 липня 2017 11:55

ЗМІ показали, куди пішли мільйони партії Порошенка (інфографіка)

У першому кварталі 2017 року Блок Петра Порошенка "Солідарність" отримав понад 28 млн грн з державного бюджету в межах фінансування своєї статутної діяльності.

Про це повідомляє "Главком".

Крім того, партія отримала трохи більш як 25 тис. грн, переказаних з осередків у регіонах, а також 10 грн від фізичної особи.

Автор: Інфографіка Центру політичних студій та аналітики "Ейдос" (eidos.org.ua)
 

Протягом перших трьох місяців цього року БПП витратив понад 22 млн грн, отриманих із держбюджету, та 680 грн із власних коштів.

Автор: Інфографіка Центру політичних студій та аналітики "Ейдос" (eidos.org.ua)
 

Найбільше потягнуло утримання партійних осередків – понад 15,6 млн грн. Водночас у "Солідарності" є свої "міста-мільйонники": Київ (1 млн 787 тис. грн), Харків (1 млн 342 тис. грн) та Вінниця (1 млн 19 тис. грн).

Автор: Інфографіка Центру політичних студій та аналітики "Ейдос" (eidos.org.ua)
 

Газета коштувала партії майже 1,5 млн грн.

Серед інших витрат - 280 тис. грн на перельоти й готелі, 111 тис. грн на послуги зв'язку та близько 160 тис. на комуналку.

Окрема стаття видатків партії - утримання секретаріату: на 33 працівники витратили понад 1 млн 600 тис. грн. Середня заробітна плата працівника "Солідарності" становить 12 тис. 100 грн. Що, наприклад, у 2,3 разу більше ніж оплата роботи в "Батьківщині" Юлії Тимошенко.

Також помітна тенденція збільшення кількості працівників "Солідарності" в регіонах.

Якщо на кінець 2017-го штат БПП в Україні налічував 306 працівників та сім обласних осередків, які не показали жодного працівника, то 2017-го працівників стало 558, а єдиним обласним осередком, який начебто працює без жодної штатної одиниці, залишилась рівненська організація.

"Таким чином, Блок Петра Порошенка починає 2017-й досить по-різному: враховуючи чималі бюджетні вливання, партія почала показувати значно більше своїх витрат, зокрема, на газету і працівників. Проте, з іншого боку, окремі транзакції БПП викликають запитання. Хоча законодавство досі не містить норми, що окреслила б коло того, що саме входить у поняття "статутної діяльності", розумний фінансовий менеджмент ніхто не скасовував", - резюмує експерт Центру "Ейдос" Катерина Давиденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У партії Вітренко конфіскували понад 42 тис. грн

1 липня 2016-го набув чинності закон, який запроваджує державне фінансування партій. Натомість, вони повинні звітувати про надходження і використання коштів.

Торік на фінансування політичних партій в Україні з держбюджету виділили понад 390 млн грн, цьогоріч – понад 398 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ показали, куди пішли мільйони партії Порошенка (інфографіка)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути