Ексклюзиви
пʼятниця, 18 серпня 2017 12:30

ЗМІ назвали нардепів, з яких зніматимуть недоторканність

ЗМІ назвали нардепів, з яких зніматимуть недоторканність
ГПУ має список із 40 народних депутатів, які можливо порушили закон. Фото: відкриті джерела

Генеральна прокуратура і Спеціалізована антикорупційна прокуратура працюють над новим списком нардепів, з яких можуть зняти недоторканність.

Про це пише "Апостроф", посилаючись на джерело в ГПУ.

Зараз у цьому списку імена 40 депутатів з різних фракцій, в діяннях яких попередньо проглядаються ті чи інші правопорушення. Так, у планах ГПУ і САП - подати до комітету Верховної Ради України з питань регламенту та організації роботи ВРУ хоча б 10 подань.

"Серед відомих прізвищ у списку є Сергій Лещенко ("Блок Петра Порошенко"), Віктор Чумак (позафракційний), Наталія Королевська ("Опозиційний блок"), Ігор Мосійчук ( Радикальна партія Олега Ляшка), В'ячеслав Богуслаєв ("Воля народу"), Андрій Лозовий ( Радикальна партія Олега Ляшка), Микола Скорик ("Опозиційний блок"). Чи будуть на них подання, поки що невідомо. Генпрокуратура збирає докази", - розповів співрозмовник.

Крім того, в список знову потрапив Максим Поляков ("Народний фронт"), за яким готують повторне подання про надання згоди парламенту на арешт, враховуючи, що Поляков ігнорує рішення суду про носіння електронного браслета. Також ГПУ виявила новий факт про незаконне збагачення нардепа, що може призвести не до повторного, а вже до нового подання.

Віктор Чумак, у справі якого ГПУ збирає докази, не виключив, що може потрапити в "десятку". При цьому він проти зняття недоторканності із себе не виступатиме.

Також джерело повідомило, що за Мосійчуку і Полякову подання будуть з ймовірністю 99,9%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Гєллєр задекларував подарунок майже за 18 млн грн

Національне агентство з питань запобігання корупції завершило повну перевірку 39 декларацій топ-чиновників. Повністю перевірили декларації 15 міністрів. У трьох з них не знайдено жодної помилки. У решти – неточності в деклараціях, які не тягнуть за собою адміністративної та кримінальної відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ назвали нардепів, з яких зніматимуть недоторканність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути