четвер, 02 серпня 2012 11:54

Зірки у списках є приводом для іронії людей – експерт

Зірки у списках є приводом для іронії людей – експерт
Фото: liga.net

Політолог Дмитро Видрін вважає, що змішувати різні сфери є великою помилкою як партій, так і відомих людей.

Так Gazeta.ua він прокоментував присутність зірок у передвиборчих списках.

"Але коли не вистачає своїх політичних зірок, їх замінюють спортивними чи художніми. Я завжди критично ставився до цього, бо не пам'ятаю жодного випадку, аби зірка іншої сфери сяяла на політичному небосхилі. Не було більш неприємного видовища, аніж парламентський буфет, де сиділи не політичні зірки і з ранку до вечора пили каву або щось міцніше. У мене таке враження, що вони через місяць вже розуміли, що займаються не тією справою. Але в силу інерції та привілеїв залишалися у політиці, будучи вже захищеними своєю репутацією та славою", - зазначив експерт.

За його словами, політика нікому із зірок не змінила життя і не було жодного випадку, коли зірки впливали на політику.

"Для електорату такі люди у списку – привід для іронії. Достатньо подивитися, як відреагували на Андрія Шевченка. Раніше цього ультраперсонажа не висміювали. А зараз в інтернеті над ним – суцільне знущання. А от з Повалій – окрема історія. Коли "помаранчеві" перемогли, вона заявила, що знищить усі помаранчеві сукні та кофтинки. Це випадок, коли зірка йшла із тим, хто програв, а не виграв", - зауважив Видрін.

В свою чергу  політтехнолог Тарас Березовець наголосив, що залучення попзірок та спортсменів є ознакою незрілості партій та суспільства.

"Партіям потрібно чимось замінити вакуум ідей, харизми та популярності. А зірки йдуть в політику за приципом "лише бізнес". Колись запитували, чому Остап Ступка знімається в російських українофобських фільмах, де він грає українців-зрадників? Казали, що втілюється в образ. Виявляється, ні, бо така в нього життєва позиція. Це було невипадково. Опоненти Королевської, Кличко та Об'єднана опозиція, можуть просто зробити нарізку із таких кадрів і показувати людям. А от Матіос в "Ударі" – це інше, приємна несподіванка. Відомий драматург, інтелектуал. Віталій зробив місточок до націонал-патріотичного електорату Західної України, де її найбільше шанують", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Зірки у списках є приводом для іронії людей – експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути