Ексклюзиви
четвер, 27 вересня 2012 17:18

Жінки впливають на політику через чоловіків, їм у парламент не треба — Монтян

Жінки впливають на політику через чоловіків, їм у парламент не треба — Монтян
Татьяна Монтян рассказала про гендерну політику в політиці. Фото: svit24.net

Не зважаючи на те, що жінок у політиці мало, вони впливають на політику і на всі галузі суспільного життя через чоловіків.

Таку думку Gazeta.ua висловила адвокат, кандидат в народні депутати по мажоритарному округу у Києві Тетяна Монтян.

"Жінки ні в якому разу не пригнічені. Це все дурниці найвищого ґатунку. Вносити законопроект про гендерну рівність у політиці так само безглуздо, як зробити на законодавчому рівні відсутність статі. Мене нічого так не бісить у цьому світі, як "фемінізм" і "гендерна рівність". У нас абсолютно матріархальна країна. Фемінізму тут нема чого робити. Наші жінки крутять чоловіками, як циган сонцем. Просто жінкам зручніше залишатися у тіні. Наприклад, коли мої четверо дітей були маленькими, я не вважала за потрібне лізти у відкриту політику. Чоловік був суддею, я вбивалася з ними сама. Тепер діти повиростали, ними займається чоловік, а я можу собі дозволити зайнятися політикою. Ми помінялися", - сказала Монтян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виборах в Раду Черновецький раптом може виявитись комуністом - політолог

На її думку, у скандинавських країнах жінок у політиці більше, тому що у них кращий соціальний захист. Там чоловіки без проблем можуть собі дозволити сидіти вдома з дітьми, якщо вважають, що жінка впорається краще з іншими аспектами. В Україні у жінок з маленькими дітьми менше можливостей займатися політичною та громадською діяльністю, тому що немає ні садочків, ні нянь, ні можливості у чоловіків підміняли жінку на законних підставах. Це все суто технічні питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Монтян не радить Тимошенко поводитися у суді як торговка порнокасетами

Нагадаємо, на виборах-2012 на мажоритарних округах зареєстровано лише 389 жінок і 2720 чоловіків. Це на 67 жінок менше, ніж 10 років тому.

Зараз ви читаєте новину «Жінки впливають на політику через чоловіків, їм у парламент не треба — Монтян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути