понеділок, 14 жовтня 2019 13:55

Жеваго не отримував жодних "юридичних повідомлень"

Колишній власник банку "Фінанси та кредит" Костянтин Жеваго рішуче відкидає будь-які обвинувачення на свою адресу.

Про це йдеться в заяві ради директорів компанії Ferrexpo, мажоритарієм і виконавчим директором якої він є.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ferrexpo за півроку сплатила понад 1,52 млрд грн податків і зборів

"Рада директорів була поінформована, що пану Жеваго не було вручено жодних юридичних повідомлень", - йдеться в документі, оприлюдненому на Лондонській фондовій біржі сьогодні.

Згідно з документом, рада директорів "уважно стежить за ситуацією і вдаватиметься до будь-яких дій в інтересах акціонерів і компанії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна є багатою і перспективною нафтогазовою країною - Жеваго

Лондонська фондова біржа — один із найбільших торгових майданчиків у світі. Це перший організований ринок цінних паперів. На ній розраховують основний британський фондовий індекс FTSE 100 - на основі якого побудовано понад 300 індикаторів для аналізу ринку. На Лондонській біржі можна придбати понад 50% акцій усіх світових компаній, через це вона має назву найінтернаціональнішої у світі – торгують майже 600 компаній. Є серед представлених продуктів і частка українських акцій. Таких як "Миронівський хлібопродукт", Ferrexpo, "Авангард" та багато інших. Капіталізація на LSE становить понад 6 трлн. американських доларів чи понад 4 трлн. фунтів.

Костянтин Жеваго був народним депутатом із 1998 року, не входив до складу жодної парламентської фракції. Державне бюро розслідувань 9 жовтня заочно повідомило йому про підозру у причетності до виведення коштів з банку "Фінанси та кредит". Також Жеваго закидають внесення недостовірних відомостей в декларації. У той же час головна редакторка Lb.ua Соня Кошкіна у Facebook написала, що за її джерелами, прізвище екс-нардепа називали на нараді в Офісі президента - як пріоритетну справу, щоб вирішити "швидко" й аби це "сподобалося людям".

Зараз ви читаєте новину «Жеваго не отримував жодних "юридичних повідомлень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути