вівторок, 10 листопада 2020 13:39

Зеленському не довіряють понад 60% українців

Серед ключових політиків і посадовців найбільшою довірою українців користуються президент Володимир Зеленський та спікер Дмитро Разумков, а найменшою - керівник Офісу президента Андрій Єрмак та генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі з'явилися фото бюлетенів опитування Зеленського на смітнику. "Слуги" відреагували

Більшість респондентів висловлюють недовіру до всіх політиків. Дещо частіше порівняно з іншими довіра висловлюється Володимиру Зеленському (йому довіряють 33%, однак не довіряють - 62%) та Дмитру Разумкову (відповідно 30% і 57%). При цьому недовіра президенту як інституту влади загалом перевищує 60%, а сукупна недовіра Верховній Раді - понад 76%.

Автор: Скріншот
 

Довіру нардепу з партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрію Бойку висловили 22% опитаних, натомість не довіряють йому 69%, п'ятому президенту Петру Порошенку - відповідно 22% і 73%, екскерівнику партії "Голос" Святославу Вакарчуку - 18% і 70%.

Голові української делегації у Тристоронній контактній групі Леоніду Кравчуку довіряють 17% і не довіряють 72% опитаних.

Керівниці ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко довіряють 17% і не довіряють 77% респондентів, очільнику партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку - відповідно 15,5% і 76%.

Прем'єр-міністру Денису Шмигалю довіряють 12% і не довіряють 69%, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову - 12% і 76%, голові виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеїлу Саакашвілі - 10% і 80%.

Голові Офісу президента Андрію Єрмаку довіряють 8% опитаних і не довіряють 59%, голові Офісу генпрокурора Ірині Венедіктовій - 6% і 62%.

Баланс довіри й недовіри найкращий у Разумкова (-27,5) та Зеленського (-29,1), найгірший в Авакова (-64,4) та Саакашвілі (-69,4).

Опитування проводили з 30 жовтня по 5 листопада 2020-го, серед 2020 респондентів по всій Україні, за винятком окупованих Росією територій. Максимальна похибка вибірки не перевищує 2,3%.

За результатами опитування Центру Разумкова, якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради України, за партію "Слуга народу" готові були б віддати свої голоси 28% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме.

Зараз ви читаєте новину «Зеленському не довіряють понад 60% українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути