пʼятниця, 05 квітня 2024 20:56

Зеленського визнали найбільш схвалюваним політиком у Європі: опитування

Зеленського визнали найбільш схвалюваним політиком у Європі: опитування
Президент України Володимир Зеленський є одним із найбільш схвалюваних політиків у Європі згідно з думкою громадськості. Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський є одним із найбільш схвалюваних політиків у Європі згідно з думкою громадськості.

47% європейців ставляться "позитивно" до українського глави, тоді як 32% мають "негативну" думку, а ще 21% висловлюють нейтральну позицію, адже "недостатньо знають" цього політика. Про це повідомляє інформагентство Euronews, посилаючись на міжнародну дослідницьку компанію Ipsos.

У результаті Зеленський випередив інших вісьмох політичних лідерів, думку про яких питали у європейських громадян, стверджують в інформагентстві.

Однак там зазначили, що географічні показники серед регіонів мають суттєві відмінності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Побачити на обличчі чоловіка посмішку" - Зеленська розказала про свої мрії

Найбільша підтримка Зеленського, за даними Euronews, спостерігається серед скандинавів та представників південного регіону, адже "позитивні" оцінки він отримує: у Фінляндії - 81%, у Швеції - 74%, у Данії та Португалії - 72% та в Іспанії - 64%.

Негативне ставлення до українського президента мають в Угорщині - 60%, у Греції - 57%, у Болгарії - 56%. Також несхвальна оцінка переважає у Словаччині - 50%, Австрії - 47%, Італії - 41% та Чехії - 37%, стверджують у виданні.

Другим найбільш схвалюваним політиком після Зеленського є французький президент Емманюель Макрон, а ті, до кого найбільш негативне ставлення, - угорський прем'єр Віктор Орбан та російський диктатор Володимир Путін, підсумовують у виданні.

В опитуванні взяли участь близько 26 000 респондентів із 18 країн Євросоюзу.

Американський проросійський журналіст Такер Карлсон стверджує, що кілька разів надсилав запит до президента України Володимира Зеленського з проханням про інтерв'ю.

Український лідер начебто проігнорував його. Про це Карлсон сказав у відео в соцмережі X (Twitter).

Зараз ви читаєте новину «Зеленського визнали найбільш схвалюваним політиком у Європі: опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути