неділя, 09 серпня 2020 10:25

Зеленський звернувся до українців з приводу виборів у США

Зеленський звернувся до українців з приводу виборів у США
Зеленський просить, щоб громадяни України не втручались у вибори США. Фото: Володимир Зеленський у Facebook

Українцям варто "утримуватися від будь-якої діяльності, пов'язаної з президентськими виборами в США".

Також не слід вирішувати за рахунок цього особисті політичні або бізнес-проблеми, про це президент Володимир Зеленський написав у Facebook.

Він висловив свою позицію щодо виборів у США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Плівки Деркача": контррозвідка пояснила, як вплинула Росія на вибори в США

"Буду відвертим. На превеликий жаль, періодично в публічному просторі з'являються" сенсаційні дані "про нібито якомусь участю України у виборчих події в інших країнах. Отож! Як президент України ще раз хочу підкреслити і свою особисту принципову позицію, і фундаментальну позицію нашої держави в цілому. Ніколи і ні за яких обставин неприйнятно здійснювати будь-яке втручання в суверенні вибори іншої країни. Ще раз запевняю наших партнерів, що Україна не дозволяла і не дозволить собі в майбутньому втрутитися у вибори, і тим самим завдати шкоди нашим довірчим і щирим партнерським відносинам з США ", - написав він.

За його словами, при цьому Україна абсолютно впевнена в тому, що і з боку її партнерів буде не менше шанобливе ставлення до її суверенного права на внутрішні справи і внутрішній вибір своїх пріоритетів.

"Тільки на таких принципах і можна вибудувати міцні стратегічні партнерські відносини", - запевнив президент.

Він також зауважив, що запобігання втягування України у внутрішню політику Сполучених Штатів - це питання її національної безпеки.

"Тому вважаю, що громадянам України слід, м'яко кажучи, утримуватися від будь-якої діяльності, пов'язаної з президентськими виборами в США, і не дозволяти собі спробувати вирішити на цьому будь-які свої особисті політичні або бізнес-проблеми. Репутація України коштує набагато більше, ніж репутація будь-якого з наших політиків. Тому давайте не будемо розмінювати Україну на ситуативні вигоди ", - закликав Зеленський.

Президентські вибори в США відбудуться за графіком, 3 листопада.Трамп виступає проти голосування поштою і неодноразово заявляв, що воно може призвести до широкомасштабних виборчих фальшувань.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський звернувся до українців з приводу виборів у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути