четвер, 05 січня 2023 23:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський звернувся до росіян через "різдвяне перемир'я": про що сказав

Зеленський звернувся до росіян через "різдвяне перемир'я": про що сказав
Зеленський запропонував росіянам два варіанти - втекти з України або померти за "хотілки" Путіна. Фото: president.gov.ua

Кремлівське керівництво не цінує життя своїх солдатів і готове укласти ще тисячі людей на поле бою. Кремль не шкодуватиме життя простих російських громадян.

Тому єдиний вихід для росіян, якщо вони хочуть вижити - це самим забратися з України, заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні за підсумками 5 січня.

Він нагадав, що 15 листопада 2022 року була представлена українська формула миру, на той день втрати РФ становили 82 тисячі осіб. Через місяць, 12 грудня, коли РФ запропонували почати виконання формули миру з виведенням військ до 7 січня 2023 року, втрати РФ становили вже майже 95 тисяч осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пояснив, навіщо Росія хоче перемир'я на Різдво

"Ті, хто продовжував терор проти нашої країни та посилав всіх цих ваших людей на забій, відмовляючись від наших пропозицій про припинення російської агресії, точно не цінують життя і тим більше не прагнуть до миру" - зазначив він.

Зеленський додав, що ніякі мирні пропозиції не актуальні, поки російські війська знаходяться в межах України, вмирають за "хотілки" Путіна, а росіяни бояться кремлівського диктатора більше, ніж дурної смерті на фронті.

"Ваш страх знищує вашу країну, яка теж вже глибоко... але не в бункері. І війна закінчиться тоді, коли ваші солдати або підуть, або ми їх виженемо. Так що нехай забирають унітази – вони їм в дорозі знадобляться - і повертаються до себе. За наш кордон. Від 1991 року" - резюмував президент.

У четвер, 5 січня, російський президент Володимир Путін віддав наказ ввести режим припинення вогню в Україні з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня. Відповідне доручення він дав міністру Сергію Шойгу, повідомляє Кремль. Путін заявив, що робить це з урахуванням звернення патріарха РПЦ Кирила.

В Офісі президента України, коментуючи ініціативу, заявили, що перемир'я для країни-агресора Росії може початися тільки тоді, коли вона виведе окупаційні війська з усієї території України.

Президент США Джозеф Байден підкреслив, що у Вашингтоні скептично ставляться до російського "різдвяного перемир'я" - схоже, Путін просто намагається "знайти трохи кисню" для себе і своїх планів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський звернувся до росіян через "різдвяне перемир'я": про що сказав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути