четвер, 11 січня 2024 15:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський звернувся до чоловіків, які виїхали за кордон

Зеленський звернувся до чоловіків, які виїхали за кордон
Чоловіки мобілізаційного віку мають повернутися до України, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський вважає, що чоловіки мобілізаційного віку мали б самі повернутися до України з-за кордону, аби підтримувати економіку своєї держави та захищати її.

Про це Зеленський сказав під час зустрічі з премʼєр-міністеркою Естонії Каєю Каллас, повідомила "Українська правда".

Зеленського запитали, чи повинна, на його думку, Естонія передати Україні українців призовного віку для мобілізації.

Президент відповів, що на початку повномасштабного російського вторгнення з України виїжджали люди різних статі і віку, бо ніхто не знав, що буде далі, громадяни рятувалися, а сусіди України відкривали кордони.

"Ми відстояли 50% із захопленої території на початку війни, ми відбили ворога. І два роки б'ються наші хлопці. І у цей час є люди, які поза правилами, поза законом перетинали кордон. І це питання до цих людей, до цих чоловіків. Якщо вони мобілізаційного віку, то вони повинні допомагати Україні і вони повинні бути в Україні", - сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек НАТО зробив важливу заяву щодо України

"Я зараз не говорю про те, що хтось повинен бути на фронті, а хтось не повинен бути на фронті. Є закон. Але є звичайне людське правило, я сьогодні про це говорив прем'єр-міністру (Естонії): один військовий, якого оплачує держава Україна, нам ніхто з цим не допомагає, - на одного військового йде 6-8 платників податків", - заявив Зеленський.

"Якщо ви в Україні і ви не на фронті, а ви працюєте - де б ви не працювали - якщо ви працюєте і сплачуєте податки, то ви так само бороните державу. І це дуже потрібно. Але якщо ви за кордоном і ви мобілізаційного віку, і ви і не на фронті, і не сплачуєте податки, і виїжджали поза законом - то є питання. Ось і все", - сказав президент.

"Якщо ми хочемо зберегти Україну, якщо ми хочемо зберегти Європу, то всі ми повинні розуміти: або ми допомагаємо Україні, або ні; або ми - громадяни, які на фронті, або ми - громадяни, які працюють і сплачують податки. Бо не буде грошей на військового. А не буде грошей на військового - не буде військового, не буде кому захищати Україну. Отакі правила життя", - заявив Зеленський.

Цього тижня Володимир Зеленський вирушив із візитом до країн Балтії. Вчора президент України перебував у столиці Литви Вільнюсі.

Зеленський говоритиме з лідерами балтійських країн про безпеку, інтеграцію до ЄС і НАТО, співпрацю в галузі РЕБ і дронів, подальшу координацію європейської підтримки.

Литва передасть Україні боєприпаси і БТРи, повідомив президент Литви Гітанас Наусєда.

Сьогодні Зеленський прибув у столицю Естонії Таллінн.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський звернувся до чоловіків, які виїхали за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути