Ексклюзиви
вівторок, 22 червня 2021 11:15

Щоб народжувалося більше й помирало менше: Зеленський взявся за здоров'я нації

Щоб народжувалося більше й помирало менше: Зеленський взявся за здоров'я нації
Зеленський сказав, що вранці займався чирлідингом.

Президент Володимир Зеленський презентував програму "Здорова Україна". Про це він сказав на форумі у вівторок.

Зеленський з'явився в білих кросівках і футболці.

"Вибачте, будь ласка, затрималися з головою Офіса. Займалися з дітьми чирлідингом (поєднання художньої та спортивної гімнастики, акробатики з танцями. - Gazeta.ua) сьогодні. Усім здорового ранку.

Сьогодні на форумі замість традиційного ділового стилю панує спортивний дрескод. Наша мета - щоб усі громадяни України були здоровими. А для цього заняття спортом є головною умовою", - сказав президент.

Також він заявив про рекордну кількість вакцинованих від коронавірусу громадян минулого тижня - 367 тис. щеплень.

Зеленський сказав, що програма "Здорова Україна" "розроблена багатьма спеціалістами" ОП спільно з трьома міністерствами.

"Програма спрямована на всі вікові категорії та групи. Головна мета: українці мають жити довше", - заявив глава держави й сказав про "невтішні цифри".

"В Україні середня тривалість життя становить 72 роки. За цим показником ми посідаємо 115 місце у світі. Але найстрашніше те, що чисельність населення зменшується щороку. Ми маємо робити все, щоб українців народжувалося більше й помирало менше. Для цього щонайменше здоровий і активний спосіб життя мають бути в тренді. Якщо стати не національною ідеєю, то принаймні невіддільною частиною нашої ментальності й стилю життя українського суспільства", - розповів Зеленський.

Він заявив про "модель здорової школи" - нову концепцію уроків фізкультури, реформу шкільного харчування й нове меню, популяризація спортивних секцій, гуртків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні збірна України може вийти до 1/8 Євро-2020/21

Також сказав про мету програми: зниження кількості передчасних смертей.

"Для осіб понад 55 років запровадять повні медичні обстеження щодва роки. А для певних категорій - щороку", - заявив Зеленський.

Президент сказав про створення активних парків і спортивних майданчиків в усій країні.

"Спорт - для всіх. Спорт, доступний мільйонам українців. Це можливість без дорогих тренажерів, персонального тренера, коли й де зручно - займатися спортом разом із нашими олімпійськими чемпіонами, зірками українського спорту, телебачення, кіно, музики", - заявив Зеленський.

Міністерство охорони здоров'я почало підготовку до нового спалаху епідемії коронавірусу та планує забезпечити лікарні централізованим киснем, заявив очільник МОЗ Віктор Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «Щоб народжувалося більше й помирало менше: Зеленський взявся за здоров'я нації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути