Ексклюзиви
неділя, 29 березня 2020 20:11

Зеленський: Завтра українці побачать - ви слуги народу чи прислужники чужих інтересів

Зеленський: Завтра українці побачать - ви слуги народу чи прислужники чужих інтересів
Якщо парламент не ухвалить потрібні закони, буде занепад економіки, каже президент.

У понеділок 30 березня Верховна Рада має проголосувати 2 життєво важливих закони. Також влада врахувала критику суспільства щодо змін до бюджету.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні у неділю.

"Завтра має відбутися позачергове засідання Верховної Ради. Через коронавірус Україна фактично опинилася на роздоріжжі та має 2 шляхи.

Перший - ухвалення 2 життєво важливих законів. Після чого ми отримаємо підтримку від наших міжнародних фінансових партнерів у розмірі щонайменше 10 млрд доларів. Це потрібно для стабілізації економіки та подолання кризи.

Другий шлях - провал цих законів. Після - занепад економіки й загроза дефолту. Останні тижні Офіс президента та Кабмін робили все, що від нас залежало. Ми домовилися про фінансову підтримку для України. Ми й уряд свій шлях обрали. Тепер - черга за народними депутатами.

Завтра народ України чітко побачить, чи готові ви захищати його інтереси. Суспільство зрозуміє - ви слуги народу чи прислужники чужих інтересів. Усвідомте свою відповідальність. Оберіть завтра правильний шлях. Вас привели до влади не окремі особи, вас обрав народ України. Тепер - ваша черга обрати його", - йдеться у заяві глави держави.

"І хоча завтра ви всі будете у масках, людям стане зрозуміло: хто є хто", - сказав Зеленський.

Також президент заявив, що запропоновані Міністерством фінансів зміни до державного бюджету були "справедливо розкритиковані суспільством".

"Наразі він (проєкт змін. - Gazeta.ua) був суттєво перероблений. Будуть максимально скорочені зарплати чиновників та суддів, а також членів наглядових рад і керівництва державних підприємств.

Жодної гривні не буде зрізано з видатків на армію та оборону.

Буде збільшено виплати лікарям, які протидіють коронавірусу.

Максимально, наскільки це можливо, уряд зберіг видатки на освіту, спорт і культуру. Так, далеко не все вдалося зберегти, але це тимчасова економія. Тільки на час карантину. Після його закінчення видатки кожної галузі будуть обов'язково повернуті", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль запропонував 3 нових міністрів

Також пропонується створити Стабілізаційний фонд, кошти з якого підуть на підтримку лікарів, учителів, пенсіонерів, безробітних через карантин та на допомогу бізнесу.

"Окремо хочу відзначити рішення партії "Слуга народу" повністю відмовитися від бюджетного фінансування. Та віддати всі ці кошти на потреби українських медиків. Закликаю інші політичні сили вчинити так само.

Загалом ми всі повинні зрозуміти - повністю обійтися без скорочень бюджету нам не вдасться. І сьогодні так вчиняє більшість країн світу", - заявив президент.

Міжнародний валютний фонд пропонує Україні 2 умови для нової програми фінансування - ухвалити законопроєкти про вдосконалення регулювання банківської системи та земельну реформу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: Завтра українці побачать - ви слуги народу чи прислужники чужих інтересів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути