субота, 28 травня 2022 00:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський запевнив, що по всій Україні не буде жодної реальної альтернативи українським прапорам

Зеленський запевнив, що по всій Україні не буде жодної реальної альтернативи українським прапорам
Президент України Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення до українців. Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо окупанти думають, що Лиман чи Сіверськодонецьк будуть їхніми, то вони помиляються. Донбас буде українським.

"І навіть якщо Росія принесе туди всюди руйнацію і страждання, ми все одно відновимо кожне місто й кожну громаду. І там немає й не буде жодної реальної альтернативи нашим українським прапорам", сказав він у вечірньому відеозверненні до народу України.

Окупанти намагаються хоча б до ста днів війни досягнути тих цілей, які сподівалися реалізувати вже за перші дні після 24 лютого. Тому вони зосередили на Донбасі максимум артилерії, максимум резервів - і ракетні удари, і авіацію.

Він розпочав звернення зі слів подяки всім, хто працює в екстреній медичній допомозі - сьогодні їхнє професійне свято. Це люди справді незламні, справді сміливі, справді віддані добрій справі. Неможливо навіть порахувати, скільки життів врятували працівники "екстренки". Якими б не були умови, яким би не був час, вони завжди виконують свою роботу.

Прем'єр-міністр і міністр охорони здоровʼя – вручили нагороди працівникам екстреної медичної допомоги.

Президент пообіцяв підняти забезпечення "екстренки" та її працівників на достойний рівень, як це було до 24 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну покликали на зустріч міністрів оборони країн НАТО

Зеленський провів нараду з Кабінетом Міністрів. Чекає на результати щодо подолання дефіциту пального, який утворився через російські удари по нафтопереробному заводу в Кременчузі і по нафтобазах у різних регіонах держави. І щодо забезпечення робочих місць для наших людей. І щодо інших важливих економічних питань.

"Сьогодні звертався до політичної та експертної спільнот Індонезії. Говорили про загрози, які Росія створила для кожної країни у світі зараз. Чого варта одна лише продовольча криза. Коли через російську блокаду наших портів на ринку очевидно не вистачає продовольства. А отже, провокується зростання цін", заявив президент.

Поговорив з премʼєр-міністром Італії Маріо Драґі. Обговорили, як не допустити подальшого розгортання продовольчої кризи. І про постачання пального в Україну. І про оборонну підтримку для нашої держави. Детально обговорили ситуацію на полі бою - складну ситуацію на Донбасі.

Державними нагородами відзначені 198 військовослужбовців Збройних Сил України, чотири з них – посмертно. А також 27 військовослужбовців Головного управління розвідки.

Зеленський також поспілкувався зі студентами Стенфордського університету. Запросив їх після завершення навчання приєднатися до реалізації проєкту відбудови України. Бо це справді буде найбільший проєкт із захисту свободи для їхнього покоління.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський запевнив, що по всій Україні не буде жодної реальної альтернативи українським прапорам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути