середа, 24 березня 2021 17:44

Зеленський затвердив стратегію звільнення Криму

Зеленський затвердив стратегію звільнення Криму
У Зеленського озвучили стратегію деокупації Криму. Фото: Уніан

Президент Володимир Зеленський затвердив стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої АР Крим та міста Севастополя. Відповідний указ опублікували на сайті Офісу президента.

Згідно з документом, Україна ставить у пріоритет захист прав і свобод людини, порушених внаслідок тимчасової окупації Криму.

"Цей документ визначає комплекс заходів дипломатичного, військового, економічного, інформаційного, гуманітарного та іншого характеру, спрямованих на відновлення територіальної цілісності, державного суверенітету України у міжнародно визнаних кордонах шляхом деокупації та реінтеграції Криму",- йдеться в повідомленні.

В Офісі президента наголосили, що Україна розвиває Кримську платформу як ключовий інструмент для звільнення територій півострову.

"Україна засновує та розвиває Кримську платформу як ключовий зовнішньополітичний інструмент консолідації міжнародних зусиль, спрямованих на деокупацію та відновлення територіальної цілісності, подолання наслідків, спричинених тимчасовою окупацією Російською Федерацією АР Крим та міста Севастополя, а також захисту прав та інтересів громадян України", - говориться в документі.

Кабінет міністрів має розробити план реалізації стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський підписав санкції проти громадян РФ

26 лютого 2021 року Володимир Зеленський підписав указ про запуск Кримської платформи, а також заходів для розвитку й підтримки кримськотатарської мови, культури та захисту прав жителів анексованого Криму.

Євросоюз визнав незаконним указ президента Росії Володимира Путіна про внесення більшої частини Криму та Севастополя до списку прикордонних територій РФ, де неросійські громадяни не мають права володіти землею.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський затвердив стратегію звільнення Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути