середа, 29 січня 2020 16:12

Зеленський заслуговує повної підтримки США – Волкер

Зеленський заслуговує повної підтримки США – Волкер
"Візит Помпео в Україну – важлива нагода нарешті перетворити це на реальність", – Волкер. ФОТО: Офіс президента

Імпічмент президента США Дональда Трампа зашкодив відносинам з Україною. Змінити ситуацію може візит держсекретаря США Майка Помпео до України.

Про це у своїй статті для Foreign Policy пише ексспецпосланець США в Україні Курт Волкер.

"Це трагедія і для Сполучених Штатів, і для України, що міжпартійне політичне протистояння у США, яке дійшло найвищої точки у процесі імпічменту, що триває, призвело до того, що Україна та її новий, налаштований на реформи президент Володимир Зеленський опинилися незахищеними і до певної міри ізольованими", – вказує Волкер.

Він пише, що адміністрація Трампа допомагала Україні впродовж двох з половиною років, зокрема зброєю. Утім, на його думку, з вересня така позиція США "втратила фокус та енергійність". Вочевидь, ідеться про імпічмент Трампа, процес якого ініціювала демократка Палати представників Ненсі Пелосі 24 вересня 2019 року.

"Партійні інтереси й особливо процес імпічменту змусив багатьох посадовців, які фахово працювали стосовно України, або залишити уряд, або не висуватися, щоб не потрапити під перехресний вогонь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Як президент зробив те, що міг" — Зеленський про відносини України та США

Як наслідок, пише Волкер, на нормандському саміті Путін сидів біля президента Франції Еммануеля Макрона та канцлерки Німеччини Ангели Меркель, відкидаючи будь-яку відповідальність Росії за війну. А Макрон і Меркель змовчали.

"Ось чому поїздка Помпео така важлива, лише Помпео може зробити авторитетну заяву про подальшу міцну підтримку України", – вказує Волкер.

"Зеленський заслуговує повної підтримки США у його намаганнях. Візит Помпео в Україну – важлива нагода нарешті перетворити це на реальність".

16 січня в Сенаті США офіційно розпочався процес імпічменту президента Дональда Трампа за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями та перешкоджанні роботі Конгресу.

Демократи звинувачують президента в тому, що він домагався від України проведення розслідування щодо свого ймовірного суперника на майбутніх президентських виборах Джо Байдена і з метою чинення тиску на Київ призупинив військову допомогу Україні на суму 391 млн доларів.

Приводом для імпічменту Трампа стала оприлюднена стенограма його розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський заслуговує повної підтримки США – Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути