субота, 14 жовтня 2023 14:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський закликав журналістів не просувати тему корупції в Україні до перемоги - ЗМІ

Зеленський закликав журналістів не просувати тему корупції в Україні до перемоги - ЗМІ
21 січня ЗМІ повідомило, що Міноборони закуповує харчі для військовослужбовців дорожче у два-три рази, ніж у магазинах Києва. Фото: колаж

Після виходу журналістського розслідування про завищені ціни на продукти для Міноборони (яйця за 17 грн за штуку) президент Володимир Зеленський непублічно закликав відомі медіа тимчасово не просувати тему корупції.

Однак ЗМІ не прийняли такі умови. Про це на конференції National Media Talk 2023, що проходила в Києві, розповіла головна редакторка ZN.UA Юлія Мостова.

Відповідаючи на запитання модератора, головного редактора медіадому NV Віталія Сича, про вплив української влади на свободу слова під час протистояння російській агресії, вона назвала цей випадок "малесенькою історією, де в краплі води відбивається світ".

Про зустріч Зеленського з журналістами в режимі офрек Мостовій переповіли колеги, бо саму її не запросили. Глава держави просив пресу не писати про корупцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закупівлі Міноборони: аудитор підтвердила яйце за 17 грн

"І ви знаєте що? В плані корупції ми би прийняли ці умови, якби президент збалансовано продовжив і сказав: "Я не хочу, щоб це явище роз'їдало наші тили, відбиваючись на спроможності нашого фронту. І тому, ось людина - Андрій Борисович Єрмак, інші люди, хто хочете.

Ось його телефон живий. Якщо у вас є аргументовані треки, факти, прийдіть, будь ласка, надайте цій людині, вона відразу візьме від вас слухавку. І дайте нам тиждень на реагування. Якщо за тиждень реагування не буде, друкуйте, показуйте, пишіть. Але дайте нам шанс виправитись", - сказала Мостова.

Натомість цієї пропозиції від Зеленського не було, констатувала вона.

"Він сказав: мовчіть до перемоги. Якщо будемо мовчати, ніякої перемоги не буде", - вважає головна редакторка ZN.UA.

21 січня ЗМІ повідомило, що Міноборони закуповує харчі для військовослужбовців дорожче у два-три рази, ніж у магазинах Києва.

Міноборони назвало інформацію про дорогі харчі брехнею та маніпуляцією та обіцяло звернутися до СБУ. Олексій Резніков відкинув звинувачення до Міноборони. На фоні скандалу через закупівлі за завищеними цінами продуктів для військових послідкувала низка звільнень у Міноборони.

2 лютого Державне бюро розслідувань заявило, що затримало підприємців, які продавали військовим яйця по 17 грн за одиницю.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський закликав журналістів не просувати тему корупції в Україні до перемоги - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути