пʼятниця, 06 травня 2022 23:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський закликав ісландські компанії взяти участь у відбудові України

Зеленський закликав ісландські компанії взяти участь у відбудові України
Президент України Володимир Зеленський звернувся до парламенту Ісландії. Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський запросив ісландські компанії взяти участь у відбудові України, зокрема в енергетичній модернізації нашої держави.

"Впевнений, уже скоро зможемо взятися до цієї роботи. Але спочатку захистимо свободу. Нашу спільну свободу. Ми це зробимо", заявив він у зверненні до парламенту Ісландії. повідомляє Gazeta.ua.

"І про що ж іще можна говорити зараз, як не про свободу – найдревнішу цінність, за яку боролися та продовжують боротися люди. За яку воюємо ми зараз в Україні", сказав Зеленський.

Він сказав, що Україна та Ісландія повʼязані насправді дуже тісно. Наші культури добре знайомі одна з одною вже понад тисячу років. Наші предки легко знаходили спільну мову, і це простежується зараз і в нашій, і у вашій мові.

Зеленський закликав поглянути на повномасштабну війну, яка триває на українській землі. Поглянути на те, що роблять російські військові. Навіть у таких комфортних умовах вони примудрилися створити пекло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ленд-ліз для України: Байден визначився з датою підписання

"Коли бачиш ваші міста, бачиш ваші громади, коли бачиш ваших людей, бачиш саме ось це – як працює свобода, як працює культура. І який добрий результат вони дають на землі", сказав він.

Зеленський подякував народу Ісландії за кроки, які вже зробили, зокрема, підтримавши санкції проти Російської Федерації, а також за підтримку різного рівня, яку надають українській державі і закликав не зупинятися.

"І щоб забезпечити по-справжньому вільне й комфортне життя, щоб гарантувати добробут нашим людям, ми запрошуємо наших друзів і тільки друзів взяти участь разом з нами в реалізації програми відновлення України", сказав президент.

Росія вважає, що ядерна зброя допоможе їй уникнути відповідальності за воєнні злочини в Україні. Зеленський припускає, що РФ десятиліттями вдаватиметься до ядерного шантажу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський закликав ісландські компанії взяти участь у відбудові України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути