Ексклюзиви
субота, 29 серпня 2020 12:30

Зеленський втратив здатність контролювати кризу в своїй команді - Гончарук

Зеленський втратив здатність контролювати кризу в своїй команді - Гончарук
Гончарук висловився про ситуацію з Синтиком. Фото: kmu.gov.ua

Визнання неконституційнійним призначення директора НАБУ Артема Ситника відкочує антикорупційну реформу на 5 років назад.

"Це рішення свідчить тільки про одне. Президент Зеленський має серйозну політичну кризу всередині власної команди. І це перша криза, якою президент не керує. Президентська команда виявилася непідготовленою до цього рішення. Ніяких законодавчих ініціатив, щоб виправити колізію в законодавстві ні зареєстровано, ні прийнято монобільшістю. Представник президента в Конституційному Суді навіть не приховує журналістам - вони не знають, що з цим далі робити", - написав у Facebook колишній прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Він вказав, що розгляд призначення в КСУ ініціювали депутати президентської партії спільно з "представниками проросійських сил".

"Ще раз - члени президентської команди від імені глави держави "відпрацьовують" сценарії, які пишуться в Кремлі. Цим поданням депутати монобільшості сильно підставили Зеленського перед західними партнерами, для яких незалежність антикорупційних органів є ключовою умовою для співпраці", - зазначив Гончарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі вони на волі. П'ять гучних корупційних справ, за якими досі немає вироків

Він нагадав, що в п'ятницю Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу за формулою "Роттердам+" через відсутність доказів причетності підозрюваних і відсутності збитків від такої схеми.

"У той же час за оцінками НАБУ, сума збитків для споживачів електроенергії - більше 19 млрд грн. Олігархічні клани одночасно і з усіх боків почали реванш і повертають Україну в "кращі" часи своїх корупційних практик. А Офіс президента або вдає, що не помічає нічого, або дійсно втратив зв'язок з реальністю", - підсумував Гончарук.

Конституційний суд визнав неконституційним указ про призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський втратив здатність контролювати кризу в своїй команді - Гончарук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути