четвер, 17 червня 2021 10:50

Зеленський втомився від уряду. Авакова можуть звільнити

Зеленський втомився від уряду. Авакова можуть звільнити
Аваков восьмий рік керує МВС. Фото: Getty Images

Восени уряд на чолі з прем'єром Денисом Шмигалем можуть відправити у відставку, щоб заодно звільнити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який восьмий рік очолює МВС. Про це повідомила "Українська правда".

"Я бачу якусь емоційну втому "першого" від усього Кабміну. На Банковій висить у повітрі, що восени треба уряд перезавантажити, тому що майже до всіх є питання. І до Лазебної, і до Тарана, і до Абрамовського і до решти", - сказав один з топів "Зе!команди".

Про те, що восени можуть "спровокувати маленьку урядову кризу і зняти Кабмін", говорять і в уряді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доки Зеленський обіцяє рівні можливості, його оточення ганяє на номерах без штрафів

Є ще одна річ, яка може підштовхнути президента до перезапуску уряду – відставка всього Кабміну може стати найреальнішим сценарієм для звільнення Авакова.

За словами співрозмовників видання, очільника МВС "давно хочуть посунути", але зробити це непросто.

По-перше, Аваков має "компромат на всі політичні сили країни". По-друге, вибудував серйозне лобі в парламенті. Йдеться про групу "За майбутнє", депутатів з "Довіри", "Слуги народу" і "Батьківщини".

По-третє, Авакова, часом з безвиході, підтримує стара еліта, в тому числі й представники великого бізнесу.

За таких умов міністр внутрішніх справ дозволяє собі при всіх критикувати чергові санкції чи закон про олігархів на засіданнях РНБО, що відверто дратує нову команду. Крім того, медійний і електоральний негатив від Авакова поступово починає йти в мінус самому Зеленському, пише видання.

Водночас співрозмовники, близькі до Авакова, переконані - саме відсутність реальної кандидатури є головною причиною, чому Зеленський поки що нічого не змінює.

20 травня на пресконференції президент Володимир Зеленський заявив, що якщо Андрія Антоненка й інших фігурантів справи про вбивство Павла Шеремета звинуватили незаконно, то він говоритиме про звільнення міністра Авакова.

Антоненка випустили зі слідчого ізолятора під цілодобовий домашній арешт 30 квітня. Рішення ухвалив Шевченківський районний суд Києва.

Його заарештували позаторік у грудні. Висунули підозру в причетності до вбивства Шеремета.

Тоді Зеленський на брифінгу в МВС заявляв: "Імовірні вбивці сьогодні затримані. Багато відповідей ми вже маємо". На брифінгу також робив заяви Аваков.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський втомився від уряду. Авакова можуть звільнити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути