пʼятниця, 14 січня 2022 14:03

Зеленський зустрівся з Алієвим - Україна та Азербайджан підписали низку угод
5

Україна та Азербайджан підписали низку міждержавних угод.

Це відбулося під час зустрічі президентів Володимира Зеленського та Ільхама Алієва в Києві у п'ятницю, 14 січня, повідомляє Gazeta.ua.

Президенти підписали спільну Декларацію. У документі йдеться про обопільну підтримку суверенітету, територіальної цілісності держав у міжнародно визнаних кордонах, спільну протидію гібридним загрозам, забезпечення стабільності в Чорноморському регіоні.

Угоду також підписали уряди двох країн - щодо співробітництва у сфері безпечності харчових продуктів.

Крім того - меморандуми про взаєморозуміння між міністерствами економіки щодо екстренної взаємодії у двосторонній торгівлі, про співробітництво в аграрній галузі, у сфері земельних відносин.

"Нафтогаз України", міністр економіки Азербайджану, голова нафтової компанії SOCAR підписали меморандум про співробітництво у сфері енергетики.

Загалом - шість угод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відповіли Росії щодо України й НАТО

Зеленський назвав Алієва "добрим другом і надійним партнером", сказав про стратегічне партнерство і безпеці. Товарообіг між країнами збільшився до майже $1 млрд, повідомив він.

"Працюватимемо над створенням транспортного коридору. Можливо, у рамках ГУАМ, який об'єднує Україну, Азарбайджан, Грузію, Молдову", - сказав також.

"Вдячний за запрошення відвідати Україну. У нас є багато можливостей, особливо щодо нашого політичного діалогу впродовж останніх місяців. Ми зустрічалися з президентом Зеленським у Брюсселі. Між нашими народами є міцна дружба", - заявив Алієв.

Торік у грудні в Україну приїжджали президенти Польщі Анджей Дуда й Литви Ґітанас Наусєда. Провели перший саміт у форматі "люблінського трикутника".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зустрівся з Алієвим - Україна та Азербайджан підписали низку угод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути