вівторок, 04 травня 2021 12:34

Зеленський обурив фразою про СРСР

Президент Володимир Зеленський заявив, що в радянського режиму були "плюси й мінуси".

У Польщі на зустрічі з польським, литовським, латвійським й естонським колегами Зеленський сказав: "Я сам народився в Радянському Союзі. І хочу вам сказати - там були плюси, були мінуси".

Фраза викликала реакцію користувачів Facebook.

Сатирик Богдан Процишин зобразив Зеленського в піонерському галстуку з трубою.

Автор: @ProtsyshynOfficial
 

"Ще один фейл", "Тупість не має меж", "Він же школу закінчував уже в незалежній Україні. Що може знати про совок", "Він ментально совком і залишився", "Сором", "Мільйони + по всій Україні над могилами розстріляної української інтелігенції, підприємцями, патріотами, селянами, замореними голодом, робітниками, виснаженими працею, солдатами, використаними як м'ясо", "Афганістан, Чорнобиль, кріпосне право, інакомислення, гулаги, голодомор 1932-1933 років", - пишуть користувачі соцмережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стуса засудили до 10 років примусових робіт і п'яти років заслання

"Я бачив у совку плюси найчастіше на цвинтарях", - прокоментував письменник Андрій Бондар.

"А я на місці поляків подарувала б Зеленському книжку "Інший світ. Совєтські записки" поляка Ґустава Герлінґа-Ґрудзінського. Для глибшого ознайомлення з "плюсами й мінусами" радянської системи, так би мовити. Могло б пройняти, до речі. Мені здається, нема страшнішої книжки про ГУЛАГ", - написала журналістка Мирослава Барчук.

"ОПУ на замітку. Підібрала всі "плюси" радянського союзу", - написала журналіста Марина Данилюк-Ярмолаєва й опублікувала фото порожніх прилавків і черг.

 

У квітні 2015-го Верховна Рада ухвалила пакет законів про декомунізацію. Зокрема, про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів. Закони забороняють радянську символіку, відкривають архіви радянських спецслужб.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський обурив фразою про СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути