Ексклюзиви
середа, 20 жовтня 2021 17:52

Зеленський водив по Черкащині кандидата від "слуг" - "Опора" каже про адмінресурс

Зеленський водив по Черкащині кандидата від "слуг" - "Опора" каже про адмінресурс
Візит президента до області припав у період виборчого процесу.

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки у Черкаську область водив із собою кандидата в народні депутати від партії "Слуга народу" в окрузі № 197 Віталія Войцехівського, що є застосуванням адмінресурсу.

Про це повідомила громадянська мережа "Опора"

Близько 11:30 кортеж президента прибув до Шевченківського центру у Каневі. На площі Зеленського зустрічав Войцехівський.

Потім президент вирушив до Золотоноші, де дивився на реконструйований басейн у гімназії.

Під час цього заходу Зеленського супроводжували голова Черкаської ОДА Олександр Скічко і кандидат Войцехівський.

На сторінці Офісу президента транслювалася заява Зеленського щодо його візиту на Черкащину і огляду об'єктів "Великого будівництва". Біля президента також стояв кандидат-"слуга".

Під час брифінгу журналістка "Суспільне" запитала у президента, чи пов'язаний його візит із виборами в 197 окрузі.

На що Зеленський відповів: "Мій візит пов'язаний із тим, що я іноді приїжджаю в ті чи інші регіони, коли готовий проєкт. Наприклад, Шевченківський HUB ми чекали у травні, так хотіли його побудувати. Я планував приїхати у травні. Все хотілось зробити раніше, зокрема, через ковід були перенесені події".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я тисну вже на всіх" - Зеленський хамовито відповів Барчук

"Опора" звернулася до виконавчого комітету Золотоніської міської ради із запитом, чи взяв кандидат Войцехівський, який є мером, офіційну відпустку на період передвиборчої кампанії. Там заявили, що Войцехівському відпустка надавалася. Спостерігачі попросили уточнити конкретні дати відпустки.

"Візит президента до області припав у період виборчого процесу і в час – 20 жовтня, коли партія "Слуга народу" є учасником виборчого процесу, адже має свого висуванця на виборах в 197 виборчому окрузі", - каже спростерігас Захар Колісніченко.

Участь кандидата у заходах робочої поїздки президента, а також спільно із головою ОДА суперечить демократичним стандартам виборів і рівності всіх кандидатів. Сигналізує про підтримку цього кандидата з боку центральної влади та, ймовірно, може спонукати виборців віддати свій голос за нього, кажуть в "Опора".

Канів і Золотоноша входять до меж 197 виборчого округу, де 31 жовтня відбудуться проміжні вибори народного депутата.

Тим часом голова Херсонської ОДА Сергій Козир, який балотується в нардепи від "Слуга народу" в окрузі 184, використовує білборди з "Великим будівництвом" для своєї агітації.

У березні президент використовував адмінресурс для кандидата в нардепи від "СН" по округу № 87 в Івано-Франківській області Василя Вірастюка.

Торік перед місцевими виборами Зеленський регулярно катався областями, дивлячись на дороги, школи й садочки. Для партії "Слуга народу" тоді також задіювали адмінресурс, повідомляли спостерігачі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський водив по Черкащині кандидата від "слуг" - "Опора" каже про адмінресурс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути