Ексклюзиви
пʼятниця, 30 серпня 2024 23:14

Зеленський вимагає відставки керівника Укренерго - ЗМІ

Зеленський вимагає відставки керівника Укренерго - ЗМІ
Керівника НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького хочуть усунути з посади. Фото: НЕК "Укренерго"

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Ставки Верховного головнокомандувача вимагав у голови правління НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького написати заяву про звільнення за власним бажанням.

Зеленський вважає Кудрицього винним у тому, що не були завершені захисні конструкції навколо підстанцій системного оператора. Це нібито призвело до перебоїв із постачанням електрики після комбінованого масованого обстрілу 26 серпня, повідомляє Forbes Україна з посиланням на власні джерела.

Водночас Кудрицький відмовився писати заяву про звільнення. Тепер рішення щодо його відставки має ухвалити наглядова рада компанії.

Слід зазначити, що попри бажання основного акціонера (100% акцій Укренерго перебувають у сфері управління Міністерства енергетики України - Gazeta.ua) домогтися відставки Кудрицького, йому вдавалося уникнути цього, завдяки підтримці міжнародних партнерів України, а також половини наглядової ради.

Наразі до складу НЕК "Укренерго" входять Педер Андреасен, Даніель Доббені, Роман Піонковскі - незалежні члени, Юрій Токарський, Олександр Баранюк, Юрій Бойко - представники держави. Рішення про відставку голови правління ухвалюється більшістю голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу на голову Укренерго

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в коментарі виданню зазначив, що звинувачення на адресу Кудрицького є безпідставними. Він пояснив, що Енергоатом і Укргідроенерго мають такі ж проблеми.

НЕК "Укренерго" визнало російську атаку на об'єкти енергетики 26 серпня наймасштабнішою з початку війни. Російські окупанти випустили по території України 127 ракет і 109 ударних безпілотних літальних апаратів, з них 102 ракети і 99 БпЛА збито.

Як прокоментував перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко наслідки атаки, єдина енергосистема України зберегла свою цілісність, попри відчутні ураження деяких енергооб'єктів.

Олександр Кудрицький призначений головою правління Укренерго у серпня 2020 року. До цього очолював компанію в якості в.о. голови правління, а раніше обіймав посади першого заступника голови правління, заступника директора з інвестицій.

До призначення в Укренерго Кудрицький працював директором з розвитку в Укртранснафта.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський вимагає відставки керівника Укренерго - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути