вівторок, 12 липня 2022 22:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський відповів на петицію щодо заборони очного навчання під час війни

Зеленський відповів на петицію щодо заборони очного навчання під час війни
Зеленський відповів на петицію щодо заборони очного навчання під час війни. Фото: Офіс президента України

Петиція про заборону очного навчання у навчальних закладах під час воєнного стану набрала необхідні голоси і на неї відповів президент Володимир Зеленський.

Він звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і попросив уряд опрацювати викладені у петиції пропозиції, та поінформувати про результати розгляду автора звернення, повідомляє сайт глави держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспит для отримання українського громадянства: Зеленський відповів на петицію

Зеленський нагадав, що має право діяти лише на підставі Конституції та законів України, згідно з якими, освітню політику реалізовують уряд, інші центральні органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

Також він нагадав, що заклади освіти можуть самі ухвалювати рішення щодо академічних, організаційних, фінансових, кадрових та інших питань.

Відтак, обласні та Київська міська військові адміністрації разом із засновниками закладів освіти забезпечують організацію початку навчального року залежно від безпекової ситуації.

Автор петиції Марія Горшенєва вказувала, що навчання у очному форматі буде важким, учням та студентам буде важко зосередитися під час тривалих повітряних тривог. Багато шкіл взагалі не обладнані бомбосховищами.

Петицію "Заборонити очне навчання у всіх навчальних закладах до закінчення воєнного стану і військових дій" розмістили на сайті 8 червня.

Вона набрала понад 26,6 тис голосів.

Кабінет міністрів визначив тривалість навчального року під час дії воєнного стану. Навчальний рік почнеться 1 вересня, а закінчиться 30 червня 2023 року.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відповів на петицію щодо заборони очного навчання під час війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути