пʼятниця, 05 лютого 2021 19:25

Зеленський у відеозверненні прокоментував закриття каналів Медведчука

Зеленський у відеозверненні прокоментував закриття каналів Медведчука
Відео президент опублікував у п'ятницю ввечері.

Президент України Володимир Зеленський записав нове відеозвернення російською мовою.

Він пояснив рішення про блокування телеканалів NewsOne, ZIK та "112 Україна".

"Хочу це зробити російською мовою. Не випадково. Російською мовою, особливо останнім часом, вливали в вуха нескінченні потоки брехні. І розвінчувати цю брехню російською мовою – я буду правдою російською мовою. Одразу ж перепрошую в тих, кого це обурить. Просто мені дуже хочеться, щоб мене чітко почула саме та частина людей, яка, з огляду на різні обставини, ставиться до української мови насторожено та наївно вірить у те, що якщо "по телику й російською", то це неодмінно правда", - сказав Зеленський.

"Якщо хтось забув – Росія анексувала у нас Крим. І частина нашої території сьогодні окупована, впевнений, що тимчасово. І всі ті, для кого бізнес із цими територіями є нормою, ті, для кого підтримувати зв'язки з незаконними формуваннями й псевдоструктурами на цих територіях є нормою, – всі вони створюють загрозу нашій країні. А значить, країна буде з ними боротися. І це теж є нормою. І як президент я зобов'язаний і буду діяти будь-якими доступними мені законними способами для нейтралізації подібних загроз. Зокрема за допомогою санкцій.

З 2014 року у нас йде війна. З того ж року у нас діє закон про санкції. На підставі закону і даних СБУ, які в силу зрозумілих причин поки не можуть бути розголошені, РНБО вирішила застосувати санкції до власників каналу 112, ZIK і NewsOne. І це головна причина припинення мовлення, а не якась там критика мене, як президента", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NewsOne, "112" та ZIK закрили. Де тепер брехатимуть депутати ОПЗЖ?

Також президент спростував чутки про заборону в Україні книг Михайла Булгакова та Бориса Акуніна. Щоб підтвердити свої слова, Зеленський показав у відеозверненні книги, які були куплені у центрі Києва.

2 лютого президент Володимир Зеленський наклав санкції на народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака терміном на 5 років. Також на 5 років запроваджені санкції проти "112 Україна", NewsOne та ZIK.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський у відеозверненні прокоментував закриття каналів Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути