пʼятниця, 05 лютого 2021 15:24

NewsOne, "112" та ZIK закрили. Де тепер брехатимуть депутати ОПЗЖ?

NewsOne, "112" та ZIK закрили. Де тепер брехатимуть депутати ОПЗЖ?
Те, що наговорили депутати з ОПЗЖ, розібрали по деталях.

Народні депутати від ОПЗЖ брехали, зокрема на телеканалах, проти яких цього тижня запровадили санкції. Про це нагадала громадська організація VoxUkraine.

"NewsOne, "112" та ZIK закрили. Де тепер брехатимуть депутати ОПЗЖ? Під час своїх промов вони постійно забувають, що наш справжній ворог — Росія, і саме через нього гинуть українці.

Натомість вони постійно рекламують російську вакцину, часто говорять про імпорт газу з РФ і відновлення "дружніх стосунків" з нею, виступають проти торгівлі з ЄС", - пише організація і наводить заяви ОПЗЖ.

Віктор Медведчук: "Для того, аби зменшити житлово-комунальні тарифи для населення, для наших громадян, потрібно напряму купувати газ у Росії, і це значно зменшило б комунальні витрати".

Неправда. По-перше, ціна російського газу для України зазвичай політична. По-друге, після відмови України від російського газу, його ціна стала нижчою. Україна вже 5 років не купує газ у країни-окупанта, а ціна на паливо формується на ринкових умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекло медведчуківських і мураєвських телеканалів показали в одному відео

Юрій Бойко: "Коли ми втратили російський ринок, приблизно 20 мільярдів доларів, і намагаємось його замінити кредитами. Це не тільки російське, а всіх країн СНД, це абсолютно глухий кут".

Неправда. Російський ринок Україна замінила не кредитами, а активнішою торгівлею з ЄС. Асоціація з ЄС підтримала українську економіку та сприяла модернізації і виробництву, пошуку нових шляхів збуту та виходу з кращою продукцією на інші ринки. Загалом від угоди виграли 28% експортерів, програли лише 5%, а більшість поки що не відчули впливу.

Кредити від МВФ Україна отримує, щоб провести реформи та відновити економіку після нападу Росії та окупації частини наших територій. А ще Бойко забув додати, що російський ринок ми втратили через війну, яку Росія розв'язала проти України, та заборону Росією ввозу наших товарів.

Ілля Кива: "Американська вакцина Pfizer, яка сьогодні так розрекламована і підноситься як рішення вирішення проблеми, показує не тільки свою неефективність, а я вам щиро хочу сказати – вона небезпечна. Тому що 6 людей, які брали участь у програмі випробувань, від американської вакцини уже померли".

Неправда. Що справді небезпечно, то це депутати, які поширюють фейки. А смерті добровольців не пов'язують з вакциною Pfizer. Лише двоє з померлих отримали вакцину, а четверо інших - плацебо. 1-й смертельний випадок зафіксували від атеросклерозу, а 2-й учасник помер від серцевого нападу. Клінічна ефективність вакцини доведена - 95%.

Ренат Кузьмін: "Вони нав'язали нам усім цю помилкову національну ідею про те, що Україна – це анти-Росія. І ми всі повинні померти в боротьбі з Російською Федерацією. І всі українські чиновники, як на підбір, усі до єдиного змагаються, хто більше напаскудить Росії. І в цьому змаганні вони знищили економіку і соціальну сферу, і медицину, і освіту. Вони знищили все".

Неправда. Росія - це реальний ворог та агресор. Який захопив Крим та частину Луганської і Донецької областей. На додачу Росія постійно веде інформаційну війну з Україною, поширюючи фейки. Наприклад, такі, які повторюють депутати ОПЗЖ.

А дії влади після 2014 року - щоб втілити реформи, які мають зробити економіку, медичину та освіту більш ефективними та наблизити країну до ЄС.

2 лютого президент Володимир Зеленський наклав санкції на народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака терміном на 5 років. Також на 5 років запроваджені санкції проти "112 Україна", NewsOne та ZIK.

Зеленський поінформував про це рішення послів країн "Великої сімки".

Зараз ви читаєте новину «NewsOne, "112" та ZIK закрили. Де тепер брехатимуть депутати ОПЗЖ?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути