Ексклюзиви
четвер, 13 серпня 2020 12:10

Зеленський спростив для росіян отримання українського паспорта

Зеленський спростив для росіян отримання українського паспорта
У 2019 році 181 росіянин отримав паспорт України. Фото: УП

13 серпня торік президент Володимир Зеленський підписав указ, яким спростив процедуру отримання українського паспорта деяким іноземцям. За ним громадянами України можуть стати іноземці чи особи без громадянства, які захищали нашу країну під час бойових дій на Донбасі та громадяни РФ, які зазнали політичних переслідувань.

За цим документом, для отримання українського паспорта громадяни РФ мусять надати декларацію про відмову від свого громадянства. Також документ, що підтверджує переслідування через політичні переконання: довідка МЗС України, дипломатичного представництва чи консульської установи України, видана в установленому Кабміном порядку.
Іноземці, які воювали за Україну на Донбасі муситимуть надати декларацію про відмову від іноземного громадянства.

"Президент прийняв дане рішення у зв'язку з указом Володимира Путіна про введення спрощеної процедури надання російського громадянства українцям", - йдеться в заяві Офісу глави держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські окупанти штрафують за перетин КПВВ з українським паспортом

2019 року майже 1,1 тисячі іноземців отримали паспорти України. З яких 181 особа - росіяни, повідомляє Державна міграційна служба.


2 серпня 2019-го президент РФ Володимир Путін спростив порядок отримання виду на проживання для українців. Ще раніше Путін підписав указ, який дозволяє отримати російське громадянство у спрощеному порядку українцям, які жили в будь-якому районі Луганської чи Донецької областей України. Рішення засудили США та ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський спростив для росіян отримання українського паспорта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути