вівторок, 08 січня 2019 14:01

Зеленський у другому турі - соціолог назвала найгірший сценарій

Зеленський у другому турі - соціолог назвала найгірший сценарій
Якщо Володимир Зеленський вийде у другий тур, значить у людей повністю зникла раціональність, каже соціолог Ірина Бекешкіна.

Якщо комік Володимир Зеленський вийде у другий тур президентських виборів, це буде найгірший сценарій. Про це сказала соціолог Ірина Бекешкіна.

"Це стане показником стану суспільства. Означатиме, що у людей повністю зникла раціональність.

Найпозитивніший: якщо вибори підуть раціональним шляхом. Кандидати представлять свої програми, реалістичні пропозиції. І не буде вже важливо, хто переможе. Буде намічений шлях, реалістичні кроки. Але у нас все буде десь посередині. В Україні на крайнощах нічого не відбувається", - сказала експерт сайту "Український інтерес"

Олігарх Ігор Коломойський хоче, щоб партія "Слуга народу" потрапила до парламенту, вважає соціолог.

"Зеленський, можливо, і не хоче ставати президентом. Йому важливо брати учать у президентській кампанії, набрати солідний відсоток із розрахунком на майбутню парламентську кампанію. "Слуга народу" – це ж поки що назва, не партія. Якщо за цей час він набере відсотки, то вже формуватимуть партію. І не він її формуватиме, знайдуться інші. Спонсори розраховують, що ця партія буде у наступному складі парламенту", - сказала Бекешкіна.

"Якщо брати категорію людей віком до 30 років, він (Зеленський. - Gazeta.ua) має 18% підтримки. Тимошенко у цій категорії, наприклад, має 9%, Порошенко – 8%. Серед інших вікових категорій його підтримка значно менша.

Але наскільки масово молодь піде на вибори? Як показує досвід, явка молоді завжди нижча, хоча готовність йти на вибори майже однакова в усіх вікових категоріях. Проблема в тому, що значна частина молоді живе не за місцем реєстрації, особливо у великих містах. Вони знімають житло. І щоб проголосувати, їм треба повертатись додому або розбиратись із відкріпними документами та голосувати за місцем фактичного проживання. Через це частина молоді не проголосує", - зауважила соціолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я йду: Притула потролив Зеленського

Шоумен Володимир Зеленський висуває свою кандидатуру на посаду президента України. Про це він оголосив в ефірі телеканалу "1+1".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський у другому турі - соціолог назвала найгірший сценарій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути