понеділок, 14 червня 2021 13:52

Зеленський мав телефонну розмову з Джонсоном

Зеленський мав телефонну розмову з Джонсоном
Володимир Зеленський і Борис Джонсон під час підписання Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Великою Британією, жовтень минулого року. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном із прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Розмовляли після саміту "Групи семи", який відбувся 11-13 червня під головуванням Великої Британії, і перед самітом НАТО, який розпочинається сьогодні, повідомляє сайт глави держави.

Головна увага - євроатлантична інтеграція України.

"Ми зробили все, що потрібно для отримання Плану дій щодо членства. Настав час, щоб наші партнери й союзники в альянсі підтримали Україну конкретними діями та рішеннями", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На саміті НАТО говоритимуть про Україну

Також український президент розповів британському прем'єру про безпекову ситуацію на сході й біля кордонів України. Він наголосив, що повного відведення російських військ не відбулося, рівень військової загрози для нашої держави залишається високим.

Зеленський сказав про важливість подальшої співпраці з Великою Британією в галузі розвитку оборонних спроможностей України та зміцнення українського флоту.

Також порушив питання протидії реалізації проєкту "Північний потік – 2", який є безпековим викликом для України. Його запровадження є неприпустимим, сказав Зеленський.

Зеленський запросив Джонсона відвідати Україну для участі в саміті "Кримської платформи" в Києві й заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Торік у червні Україна дістала статус Партнера розширених можливостей НАТО. Це передбачає ширший обмін інформацією.

У вересні в Україні проходили спільні військові навчання з Альянсом. Їх відкривав президент Володимир Зеленський. У навчаннях взяли участь майже 4 тис. військових із 10 країн.

А цьогоріч українські військові звання перевели на коди військових рангів НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський мав телефонну розмову з Джонсоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути