четвер, 23 грудня 2021 10:06

Зеленський руками Венедіктової зриває обрання керівника САП - Шабунін

Зеленський руками Венедіктової зриває обрання керівника САП - Шабунін
Венедіктова працює генпрокуроркою з березня 2020 року. Її кандидатуру парламенту пропонував президент Зеленський. Фото: president.gov.ua

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова не розмістила оголошення про засідання конкурсної комісії з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це у четвер повідомив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

За його словами, "підіграла" у цьому голова комісії Катерина Коваль, делегована депутатською групою "За майбутнє", яку пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським.

"Яка замість вимагати від генпрокурорки розмістити оголошення, попросила документи, які вже є в комісії, результати спецперевірки кандидатів. Весь абсурд в тому, що ці відомості вже є і в комісії, і в Офісі генпрокурора. Кандидати проходили спецперевірку ще навесні.

Факт того, що документи в комісії є, вчора підтвердив і її член Роман Куйбіда", - повідомив Шабунін.

Активіст припускає, що Венедіктова може "довго шукати" документи, вони можуть "загубитися чи взагалі зникнути".

Також припустив, що президент Володимир Зеленський діє разом із олігархом Ігорем Коломойським.

"Не Венедіктова, а Зеленський/Єрмак руками своєї генпрокурорки і делегованої Коломойським голови комісії Коваль. Як думаєте, в цій історії Зеленський грає разом з Коломойським чи Коломойський грає Зеленського?"- запитує Шабунін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада гарантує безпеку Коломойського" - Юрій Ніколов про корупцію й рукодуп'я, "обілечування" олігархів

21 грудня конкурсна комісія з обрання керівника САП, його заступника та начальника п'ятого відділу прокуратури проводила співбесіди з фіналістами конкурсу.

Це є останнім етапом з відбору кандидатів. Комісія мала визначити переможців. Однак під вечір п'ятеро делегованих Верховною Радою членів комісії відмовилися затверджувати результати.

На початку грудня тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що процес призначення нового керівника САП мав би бути завершений цього року.

Конкурс розпочався 25 січня. Торік у серпні Назар Холодницький звільнився з посади керівника відомства. Обов'язки виконує Максим Грищук.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський руками Венедіктової зриває обрання керівника САП - Шабунін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути