пʼятниця, 16 жовтня 2020 16:31

Зеленський розраховує на Туреччину в поверненні Криму

Зеленський розраховує на Туреччину в поверненні Криму
Володимир Зеленський запевнив, що Туреччина є ключовим гравцем в окупованому Криму. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський розраховує, що Туреччина буде активним учасником процесу деокупації Криму. Зокрема, матиме велику роль на Кримській платформі, повідомляє пресслужба Офісу президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські військові отримали відремонтовані квартири

Платформа створюється для напрацювання рішень щодо повернення Криму під контроль України та консолідації в межах цивілізованих країн і сил, включно з кримськотатарським народом, зазначив глава держави.

"Припускаємо, що це дасть змогу консолідувати зусилля всіх цивілізованих країн і громадських сил як в Україні, так і за кордоном, для роботи на благо Криму. А значить, і на благо кримськотатарського народу.

Ми дуже сподіваємося на те, що представники Меджлісу приєднаються до цієї роботи. Нашим спільним завданням має бути напрацювання рішень для якнайшвидшого повернення Криму під контроль Української держави".

В цілому Туреччина є ключовим гравцем у регіоні, заявив Зеленський.

"І ми сподіваємося на серйозну роль Туреччини в цьому питанні. Адже хіба можна щось вирішити без Туреччини в нашому регіоні? Ні, звичайно".

16 жовтня президент Володимир Зеленський відвідує Туреччину. У Стамбулі він зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова зазначила, що український інститут активізує свою діяльність у Туреччині, яка є стратегічним партнером України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розраховує на Туреччину в поверненні Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути