четвер, 11 червня 2020 14:25

Зеленський розповів, як хотів підтягнути кадри Януковича

Зеленський розповів, як хотів підтягнути кадри Януковича
Хорошковський був головою СБУ за президентства Януковича.

Президент Володимир Зеленський розповів, що пропонував колишньому віцепрем'єру Сергію Тігіпку консультувати уряд, а ексвіцепрем'єру Валерію Хорошковському – роботу на митниці.

"Валерія Івановича Хорошковського я знаю багато років, він нам вказав реальні діри на митниці. Він сказав, що реально Нефьодов ніколи не зможе це зробити і час показав, що це правда. Я йому сказав: "Валерій Іванович, дивіться, ідіть на митницю, я можу це сказати уряду, запропонувати. Якщо ви берете на себе відповідальність, що ви збільшите". Він сказав, десь у два рази можна збільшити дохід в бюджет. Я йому сказав: "Ідіть, будь ласка". Він відмовився", – сказав Зеленський в інтерв'ю "Українська правда"

Президент припускає, що Хорошковський чекав на "більш серйозну посаду", посаду прем'єра, але йому цього не пропонували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд Шмигаля зроблять цапом-відбувайлом

Тігіпкові "запропонували сильну потужну робочу групу".

"Відкритий офіс – робіть стратегію, що ви бачите, зі своїм досвідом, що в країні за багато років не будувалося – зараз ми вам даємо такі повноваження, як дорадчому органу. Вони сказали: ми вважаємо, що має бути стратегія швидких кроків, і має бути стратегія довга, до якої треба підключити McKіnsey (консалтингова компанія – Gazeta.ua) і замовимо таку стратегію. Ми кажемо: "Ок, робіть це". Про це ми говорили з Тігіпком, це правда", – сказав Зеленський.

Президент зауважив, що Тігіпко не міг бути прем'єр-міністром через люстрацію.

"Вони щось там пропонували уряду. Я не знаю, скільки тижнів вони працювали, але вони щось пропонували. Тобто ми зробили цю групу, вони створили там стратегію, вона повинна бути у Шмигаля", – сказав Зеленський.

Президент Володимир Зеленський у жовтні 2019 року на запитання журналістів про можливу посаду для Хорошковського відповів: "Ніякої посади не може бути".

Торік під час інавгурації Зеленський заявляв: "І моє обрання доводить: громадяни втомились від досвідчених, системних, надутих політиків, які за 28 років створили країну можливостей. Можливостей відкатів, потоків, дерибанів. Ми збудуємо країну інших можливостей".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів, як хотів підтягнути кадри Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути