понеділок, 12 грудня 2022 05:29

Зеленський розповів про розмову з Байденом

Зеленський розповів про розмову з Байденом
Президент України Володимир Зеленський скоординува позиції із США. Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом.

Лідери обговорили подальше постачання зброї у вигляді ППО та артилерії, допомогу в енергетиці. Про це Зеленський розповів у Telegram.

"Цінуємо і допомогу, яку надає США на відновлення енергосистеми України. Сподіваюся на подальше поглиблення співпраці у цій сфері. Вказав на важливість формування ефективної протиповітряної оборони для України", - заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Американці пліч-о-пліч з українцями": Зеленський подякував Байдену

Зеленський подякував за безпрецедентну оборонну та фінансову допомогу, яку США надають Україні. Також анонсував саміт G7.

"Вже сьогодні відбудеться саміт G7, Україна братиме участь, і зараз ми скоординували наші позиції з Америкою. Був радий відчути у розмові, що наша формула миру сприймається позитивно. І це додає оптимізму. Чим швидше будуть реалізовані пункти формули, тим міцнішими будуть гарантії безпеки України і всіх у Європі", - сказав президент.

Президент Володимир Зеленський представив на саміті G20 свою формулу миру, яка складається з 10 пунктів. Список умов закінчення війни Зеленський опублікував у Telegram.

Формула миру від України: протидія екоциду, продовольча безпека., енергетична безпека, недопущення ескалації, фіксація закінчення війни, повернення справедливості, радіаційна та ядерна безпека, звільнення всіх полонених і депортованих, виведення російських військ і припинення бойових дій, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів про розмову з Байденом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути