вівторок, 13 вересня 2022 22:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський розповів про гарантії безпеки для України

Зеленський розповів про гарантії безпеки для України
Президент Володимир Зеленський презентував напрацювання у сфері гарантій державної безпеки. Фото: ОП

Є результат у нашій роботі над гарантіями безпеки для України.

Презентували пакет рекомендацій міжнародної групи під керівництвом голови Офіса президента Андрія Єрмака і генсека НАТО 2009-2014 років Андерса Фога Расмуссена, повідомив президент Володимир Зеленський у зверненні.

"Саме такі рекомендації мають увійти в основу майбутньої системи безпекових договорів, які дадуть українцям спокій і зможуть гарантувати недопущення будь-якої війни проти України", – каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримують колаборантів, видають пенсії за п'ять місяців – Зеленський розповів про ситуацію на звільнених територіях

Гарантувати безпеку повинні найсильніші суб'єкти вільного світу. Потрібно узгодити їхню реакцію на загрозу державній безпеці України.

"Головне – чіткі та юридично обов'язкові кроки, конкретні та вчасні дії, зокрема превентивні дії, спрямовані на недопущення війни та охолодження намірів агресора. Тобто все те, чого в нашої держави не було раніше й через що Росія перебувала в ілюзії, ніби їй може зійти з рук війна проти України", – пояснює президент.

Глава держави підписав сьогодні указ про нагородження наших воїнів. 153 учасники бойових дій відзначили державними нагородами. З них 12 – посмертно. Усіх нагородили за хоробрість у боях на Харківщині та на Донбасі.

Зеленський говорив з прем'єр-міністром Італії Маріо Драґі. Говорили про успіхи на передовій. Італія – серед найміцніших союзників, каже президент.

З Драґі обговорили ситуацію на Запорізькій атомній станції, чергові російські провокації.

Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача.

Заслухав доповіді про звільнення України від російських окупантів.

Повідомляють, що у результаті наступальної операції деокуповано понад 4 тис. кв. км території, понад 300 населених пунктів, у яких уже проведені стабілізаційні заходи. Операція триває.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів про гарантії безпеки для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути