субота, 03 грудня 2022 20:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський розкритикував граничну ціну на нафту

Зеленський розкритикував граничну ціну на нафту
Президент Володимир Зеленський вважає граничну ціну несерйозною. Фото: eastnews.ua

Президент Володимир Зеленський назвав несерйозним встановлення граничної ціни на російську нафту на рівні $60 за барель.

Це слабка позиція, сказав він у зверненні.

"Зараз у світі завершилася, на жаль, без серйозних рішень дискусія щодо прайскепів, тобто обмеження експортної ціни російської нафти. Бо не назвеш серйозним рішення встановити таку межу для російських цін, яка цілком комфортна для бюджету держави-терориста", – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія назвала "небезпечним інструментом" обмеження цін на її нафту

Росія спричинила колосальні збитки всім країнам світу свідомою дестабілізацією енергоринку. Ніхто поки не може наважитись на справжнє енергетичне роззброєння.

"Логіка очевидна. Якщо обмеження ціни російської нафти 60 доларів замість, наприклад, 30, про які говорили, зокрема, Польща і країни Балтії, то російський бюджет отримає на рік близько 100 мільярдів доларів. Ці гроші підуть не тільки на війну і не тільки на подальше спонсорування Росією інших терористичних режимів та організацій. Ці гроші підуть і на подальшу дестабілізацію якраз тих країн, які намагаються зараз уникнути серйозних рішень", – вказав Зеленський.

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про встановлення граничної ціни на нафту і нафтопродукти та оливи з Росії на рівні $60 за барель. Рівень граничної ціни встановили у тісній співпраці з Коаліцією з обмеження цін на нафту. Він набуде чинності 5 грудня 2022 року, йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розкритикував граничну ціну на нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути