вівторок, 15 вересня 2020 16:15

Зеленський розповів, чи буде потепління у стосунках із Путіним

Зеленський розповів, чи буде потепління у стосунках із Путіним
Зеленський каже, що говорити про стосунки з Путіним занадто рано. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що говорити про відносини між ним і президентом Росії Володимиром Путіним занадто рано. Оскільки обидві держави втратили значення слова "стосунки" після анексії Криму й окупації Донбасу.

"На жаль, ми втратили це слово (стосунки, - Gazeta.ua). І втратили значення цього слова між нашими країнами після того, як Росія анексувала незаконно Крим і почалася війна на сході України", - цитує Зеленського з брифінгу у Відні з президентом Австрії Александром Ван дер Белленом "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський каже, що Путін приїде на зустріч у Берлін

Зеленський зазначив, що раніше українці й росіяни називали одне одного "братами і сестрами", та між країнами були прекрасні відносини.

"А сьогодні 14 тисяч загиблих, і немає двох територій нашої незалежної країни. Тому я поки що не знайшов ті слова, що між нами", - підкреслив він.

Керівництва України і РФ почали говорити, що призвело до режиму "тиші". Завдяки якому Україна змогла повернути додому 140 своїх громадян, додав глава держави.

"Я вважаю, що це і є початок діалогу. А з приводу "стосунків" нам, мені здається, ще дуже й дуже рано говорити".

11 вересня у Берліні пройшла зустріч радників у "нормандському форматі". Українську сторону на перемовинах представляв голова Офіса президента Зеленського Андрій Єрмак. Від Росії був заступник керівника адміністрації Путіна Дмитро Козак. Він заявив, що сторони домовилися про внесення до Ради пропозиції щодо змін постанови про місцеві вибори на Донбасі, але в ОП наразі мовчать.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів, чи буде потепління у стосунках із Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути