пʼятниця, 10 вересня 2021 11:34

Зеленський прокоментував ймовірність повномасштабної агресії РФ

Зеленський прокоментував ймовірність повномасштабної агресії РФ
Зеленський повідомив про підтримку з боку США. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський допускає повномасштабну війну України з Російською Федерацією. Про це сказав на форумі Ялтинської європейської стратегії (YES) у п'ятницю.

"Може бути. Мені здається, що 2014 рік був кроком вперед у цьому питанні з боку Росії. І потім завдяки українцям кроком назад їх було зупинено. Вважаю, що це буде найбільша помилка Російської Федерації. Після ніколи не існуватиме сусідства Росії, України, Білорусі, тому що там на території є присутність Росії. Це найстрашніше, що я можу уявити собі, але є така ймовірність", - заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін дратує понад 80% українців, Лукашенко його наздоганяє

За словами Зеленського, багато уваги питанню безпеки приділили на зустрічі українського лідера із президентом США Джозефом Байденом, пише "Українська правда".

І, за словами президента України, Байден розуміє загрозу з боку РФ. Зокрема, Байден підтримує пропозиції України щодо укріплення флоту та протиповітряної оборони.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

З початку російської агресії на Донбасі під час боїв загинули 2694 українських військовослужбовців, зазнали поранень 10 237, повідомляли Збройні сили України в травні.

У серпні на Донбасі загинули дев'ять українських бійців - найбільше за останні два роки, коли було оголошене всеосяжне перемир'я у зоні Операції об'єднаних сил.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував ймовірність повномасштабної агресії РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути