середа, 03 травня 2023 18:58

Зеленський прокоментував "атаку" на Путіна

Зеленський прокоментував "атаку" на Путіна
Президент України Володимир Зеленський взяв участь у саміті країн Північної Європи у Гельсінкі. Фото: president.gov.ua

Україна не здійснювала жодних "атак" на Кремль і президента РФ Володимира Путіна.

Держава використовує зброю для захисту своєї території. Про це сказав президент України Володимир Зеленський на спільній з прем'єр-міністрами Ісландії, Данії, Норвегії і Швеції пресконфееренції у Гельсінкі, повідомляє Gazeta.ua.

"Я можу повторити цей меседж, думаю, це буде зрозуміло для всіх: ми не атакуємо ані Путіна, ані Москву", – сказав Зеленський.

Україна захищає свою територію, свої села і міста. При цьому нашій державі не вистачає зброї навіть для цих потреб, сказав президент.

"Нам зброї не вистачає навіть для цього. Тому ми не використовуємо її деінде. У нас дефіцит, ми не можемо використовувати будь-що, будь-де. Тому ми не атакували Путіна, залишимо це трибуналу", – заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи у Кремлі стали темою номер один для мемів

У Росії немає перемог, сказав президент.

"Він (Путін. – Gazeta.ua) не може більше мотивувати свою державу, у нього немає перемог на полі бою. Друга армія світу програла, вони не можуть окупувати нас. Тепер йому треба хоч якось мотивувати цих людей, щоб вони йшли вперед, окрім "вагнерівців", яких розстрілюють, якщо вони не йдуть вперед і повертаються назад", – сказав Зеленський.

Путін більше не спроможний "продавати" перемоги росіянам інформаційно, адже у нього більше немає перемог, зазначив президент.

"Вони програли цю війну, програли історично. Тепер йому треба робити щось різке. То замахи, то дрони, то якісь гуси, які їх бомбили. Вони будуть вигадувати ті чи інші кроки. А все вирішується простіше – не треба нікого залякувати, вийдіть з нашої території", – сказав Зеленський.

У ніч проти 3 травня вибухнуло у столиці РФ Москві в районі Кремля. У Москві заявили, що нібито два українські безпілотники "намагалися завдати удару" по резиденції Путіна. Також заявили про "замах" на нього.

Те, що відбулося у Москві, вочевидь – нагнітання ситуації перед 9 травня, сказав речник президента України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував "атаку" на Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути