Ексклюзиви
пʼятниця, 25 червня 2021 14:53

Зеленський проговорився про справу "вагнерівців" - в ОП дали задню

Зеленський проговорився про справу "вагнерівців" - в ОП дали задню
Зеленський говорив з Лукашенком після затримання членів ПВК. Фото: Reuters

В Офісі президента пояснили слова Володимира Зеленського про спецоперацію з "вагнерівцями".

Український президент говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком уже після затримання членів ПВК у Мінську, повідомив "BBC News Україна" радник голови ОП Михайло Подоляк.

"Президент Зеленський мав телефонну розмову з Лукашенком про "вагнерівців" 5 серпня 2020 року. Саме тоді він попередив Лукашенка про те, що Україна не сприйматиме іншого варіанту, окрім екстрадиції "вагнерівців" в Україну. Вони на той момент уже були під арештом у Білорусі понад тиждень", - сказав він.

Лукашенко спочатку обіцяв передати "вагнерівців" Україні.

"Але він обрав інший варіант. Саме тому й після того контактів із Лукашенком у президента Зеленського не було", - пояснив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко не збирався віддавати "вагнерівців" Україні - ЗМІ

"Очевидно, що історія з появою "вагнерівців" у Білорусі не могла відбутися без російських спецслужб і пов'язаних із ними людей. Очевидно, до цієї історії були залучені ті, хто бажав би користуючись з України розв`язувати свої геополітичні завдання - зокрема, у Білорусі. Очевидно, що Україна не підіграє Росії у створенні легенд для спецоперацій, не займається повітряним піратством і не виходить за межі визнаних міжнародних юридичних процедур", - додав Подоляк.

29 липня білоруські правоохоронці затримали 33 "вагнерівці" у санаторії під Мінськом. 14 серпня стало відомо, що їх видали Москві.

ЗМІ повідомляли, що українські спецслужби готували масштабну операцію із затримання групи бойовиків ПВК Вагнера, для чого виманили їх у Білорусь. Однак, за даними ЗМІ, операція зірвалася після того, як силовики доповіли Офіса президента.

Президент України Володимир Зеленський відкинув причетність глави Офіса президента Андрія Єрмака до зриву так званої операції по захопленню "вагнерівців".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський проговорився про справу "вагнерівців" - в ОП дали задню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути