Ексклюзиви
четвер, 19 січня 2023 09:26

Зеленський про трагедію у Броварах: Є кілька різних версій

Зеленський про трагедію у Броварах: Є кілька різних версій
Президент Володимир Зеленський висловився про авіакатастрофу під Києвом, що забрала життя 14 українців. Серед них – керівництво МВС та дитина. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський повідомив, що триває слідство щодо трагедії у Броварах на Київщині 18 січня.

Правоохоронці розглядають кілька версій. Відповідну заяву він зробив під час виступу на Українському сніданку в Давосі, пише "Укрінформ".

"Що стосується вчорашньої трагедії, іде слідство. Є кілька різних версій. Думаю, на сьогодні я не уповноважений говорити про ці версії, поки слідство не закінчиться", – сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріл Гіркіна і краш-тест для поліції: що говорив загиблий міністр Монастирський про війну, Україну та ЗСУ

Служба безпеки України розслідує три версії трагедії: порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера та умисне знищення.

Уранці 18 січня у Броварах розбився гвинтокрил. Судно впало на територію дитячого садка, біля житлових будинків. На місці трощі спалахнула пожежа.

Вертоліт належав Державній службі з надзвичайних ситуацій – судно Super Puma, яке Україна придбала у Франції 2018 року. Судно направлялося в одну з гарячих точок, де тривають бойові дії, повідомили в Офісі президента. Приземлитися літак мав у Харківській області.

За останніми даними, на місці падіння вертольота виявили 14 загиблих, з них одна дитина. Десятки людей поранені. Серед жертв трощі – усі дев'ятеро осіб, які перебували на борту судна: троє членів екіпажу, керівництво та працівники Міністерств внутрішніх справ.

Президент і прем'єр-міністр доручили створити спецгрупу для розслідування трагедії. Воно займе щонайменше кілька тижнів.

18 січня Верховна Рада обрала тимчасового виконувача обов'язків голови МВС на позачерговому засіданні. Ним став голова Нацполіції Ігор Клименко, який першим повідомив про загибель міністра Дениса Монастирського.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський про трагедію у Броварах: Є кілька різних версій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути